1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SEÇİMDE BİRİNCİ PARTİ OLMAZSAK İSTİFA EDERİM
SEÇİMDE BİRİNCİ PARTİ OLMAZSAK İSTİFA EDERİM

SEÇİMDE BİRİNCİ PARTİ OLMAZSAK İSTİFA EDERİM

Demokrat Parti Ulusal Güçler Başkanı Serdar Denktaş, KIBRIS TV’de iddialı sözler söyledi.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, 28 Temmuz erken genel seçiminde iddialı olduklarını ve birinci parti olamamaları durumunda parti başkanlığından istifa edeceğini açıkladı. 

KIBRIS TV’de Aslı Elder’in sunduğu “Kıbrıs’ta Gündem Seçim Özel” programına konuk olan DP-UG Başkanı Serdar Denktaş, Ali Baturay, Serhat İncirli ve Artun Çağa’nın sorularını yanıtladı.

“CTP ve UBP dışında bir alternatif sunuyorum”

Serdar Denktaş, KIBRIS TV’de şunları söyledi: 

“Birinci parti çıkmazsak parti başkanlığından çekilirim. Şimdi çıkıp diyorum ki; bu yönetime talibim. İrsen Küçük’ün memleketi ne hale getirdiği belli. 2009’da ahali ‘CTP’den nasıl kurtulacağız’ diye uğraştı ve kurtuldu. Şimdi ikisinin arasında farklı bir alternatif sunuyorum. Yine gidip bunları seçerlerse artık parti başkanı olarak uğraşmam gerekmiyor. Demek ki bu memlekette başka şeyler sonucu belirliyor. Çekilirim parti başkanlığından beş yıl daha yaparım paşa paşa milletvekilliğimi.”

“60-70 yaşında başbakan olmak istemem”

Serdar Denktaş, 54 yaşında olduğunu ve 23 yıldır politikada bulunduğunu anımsatarak artık politikada en verimli döneminde olduğunu ifade etti ve 60-70 yaşında başbakan olmak istemediğini kaydetti. 

Denktaş, “60-70 yaşında beynim örümceklenir, beynim çalışmaz… 60’tan sonra beyin artık dört köşe olur. O güne kadar yaptıkların doğrularından asla yanlışı kabul etmiyorsun. Şu anki enerjim beynimin doğurganlığı en verimli noktadayım. Bu ülkenin geleceğiyle ilgili bir şey yapabilmek için en verimli dönemdeyim” dedi.

Serdar Denktaş, “Halk eğer bana pişmedin diyorsa, erimiş durumda başa gelmek istemem, öyle bir derdim yok” diye konuştu. 

“Boykot sadece CTP’ye yarar”

Son dönemde tartışma yaratan mühür yerine karma oy ve seçime katılmama çağrılarını da değerlendiren Denktaş, “Bu tartışma CTP’ye yarar” dedi. 

Parti başkanlarına karma oydan bir şey kazanmadığını söyleyen Denktaş, “Boykot etmek sadece CTP’nin işine yarar. Çünkü onun tabanı daha disiplinli ve örgütlüdür. Katılım az olursa kendi oy sayısını artırmasa bile daha fazla vekil çıkarır, aynı belediye başkanlığında olduğu gibi” diye konuştu.

 

Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.