1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SEÇİME DOĞRU…
SEÇİME DOĞRU…

SEÇİME DOĞRU…

Özersay, vatandaşların süslü sözlerden sıkıldığını, artık adil hizmet istediğini ve

A+A-

ÖZERSAY: “VATANDAŞ SÜSLÜ SÖZLERDEN SIKILDI”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, vatandaşların süslü sözlerden sıkıldığını, artık adil hizmet istediğini ve bunu da bir siyasi partiye vefa borcu olmayan, işinin ehli bir cumhurbaşkanının yapabileceğini söyledi.

Özersay, “Ülkenin dört bir yanında yaptığım temaslarda vatandaşların artık partizanlık ve adam kayırmacılık yapmadan, herkese eşit mesafede duracak ve dışarıda hepimizi gurur duyacağımız şekilde temsil edecek bir cumhurbaşkanı talebi olduğunu görüyorum” dedi.

Ofisinden yapılan açıklamaya göre Özersay, Gönyeli bölgesinde vatandaşlarla biraraya geldi ve bazı medya kuruluşlarını ziyaret ederek ülkedeki sorunların çözümüne dair görüşlerini ve Cumhurbaşkanlığı adaylığını anlattı.

Özersay, gerek çözüm süreçlerinde gerekse müzakereler dışındaki uluslararası konularda Kıbrıslı Türklerin haklarını en iyi şekilde anlatabilmek için Cumhurbaşkanı olarak olumlu, yapıcı ve yaratıcı bir duruşa sahip olacağını vurguladı.

Özersay, “Oturup izleyen değil, uygulanacak politikaları belirleyen, hatta gerektiğinde Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki dış politikasının şekillenmesinde de rol oynayabilecek olan yeni liderliğe ihtiyacımız vardır ve bunu yapabileceğimi bildiğim ve geçmişte de bu konuda tecrübe sahibi olduğum için bu yola çıktım. Uluslararası alanda sürekli girişimde bulunan, Kıbrıs Türkünün hayatının sadece müzakerelerden ibaret olmadığını, olmaması gerektiğini akılda tutarak aktif ve yapıcı bir diplomasi izlememiz şarttır” dedi.

Genç, dinamik ama aynı zamanda da bu konuda tecrübeli bir cumhurbaşkanının dışarıda halkı temsil etmesinin, Kıbrıs Türküne kazandıracağını ifade eden Özersay, diplomasi, hukuk, siyaset bilimi ve genel anlamda uluslararası ilişkiler konusunda uzmanlığı olan, yabancı dile hakim birisinin bu ülkeye ve Kıbrıs Türk’üne çok şey verebileceğine, Kıbrıslı Türklerin bölgesel bir aktör olmasını mümkün kılabileceğine inandığını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.