1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SEÇİME PALALARLA GİTTİLER
SEÇİME PALALARLA GİTTİLER

SEÇİME PALALARLA GİTTİLER

Seçime palalarla gittiler

A+A-

DAÜ Öğrenci Konseyi seçimlerinde 13 fakültenin tamamında ülkücü öğrenciler seçimleri kazandı. Polis denetiminde ülkücü öğrencilerin araçlarından çıkanlar ise dudak uçuklattı
Nadire BAHADİ

DAÜ’de dün 2017-2018 eğitim yılı Öğrenci Konseyi seçimleri yapıldı. Her yıl olaylı geçen seçimler, bu yıl yine yoğun güvenlik önlemleri çerçevesinde gerçekleşti. Polis ekipleri tarafından kampus içerisinde ve okul girişlerinde yapılan aramalarda öğrencilere ait araçlarda çıkanlar hayrete düşürdü. Yapılan aramalar sonucu 6 kişi polis tarafından tutuklandı. Doğulu öğrencilerin yoğun katılım göstermediği bu yılki seçimlerde 13 fakültenin 13’ünde de ülkücü öğrenciler seçimleri kazandı. Sonuçların açıklanmasının ardından bu yılki seçimler sorunsuz sona erdi.
Araç değil cephanelik

Her yıl Doğulu öğrenciler ile ülkücü öğrencilerin karşı karşıya gelip taşlı sopalı kavgaların yaşandığı konsey seçimleri öncesinde polis ekipleri ve özel güvenlik ekipleri bu yıl üst düzey güvenlik önlemi sağladı. Üniversitenin tüm girişleri kapatılarak girişler kontrollü olarak ana girişten sağlanırken, polis ekipleri şüpheli görülen araçları didik didik aradı. İhbar alınan araçların bir kısmı kampus içerisinde ve dışında tespit edilirken, ülkücü öğrencilere ait araçlar içerisinden çok sayıda tahta ve demir sopa, 2 döner bıçağı, 2 satır, 1 adet sustalı çakı, ahşap ve plastik jop bulunarak emare alındı. Araçlarında tecavüzkar alet tespit edilen 6 öğrenci ise tutuklandı.
Tabanca korkuttu

İhbar alınan ülkücü bir öğrenciye ait araç içerisinde polis ekipleri tarafından yapılan aramada bulunan tabanca ise korkuttu. Kısa süreli paniğe neden olan tabanca incelenmek üzere Mağusa Polis Müdürlüğü’ne götürülürken araç sürücüsü tutuklandı. Araçta satır ve tahta sopalar da bulunurken, yapılan inceleme tabancanın çakmak olduğu ortaya çıktı.
Tahta sopalar apartmanlara gizlendi

Mağusa Ülkü Ocakları yakınlarında tespit edilen araçların birinde yapılan polis araması Ülkü Ocakları’nda bulunan diğer öğrencilerin de araçlarında bulunan tecavüzkar aletleri çıkarmalarına neden oldu. Hakkında ihbar bulunan ülkücü bir öğrenciye ait araç içerisinde bulunan demir ve tahta sopalar bölgedeki apartmanların arkasına gizlenirken polis gizlenen sopaları bularak emare olarak topladı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.