1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SEÇİMLER ÖNCESİNDE ŞİDDET
SEÇİMLER ÖNCESİNDE ŞİDDET

SEÇİMLER ÖNCESİNDE ŞİDDET

Filipinler'de en küçük yönetim birimi "Barangay"da başkanlık ya da diğer görevler için bugün yapılan seçimler öncesinde,

A+A-

ÜLKEDEKİ EN KÜÇÜK YÖNETİM BİRİMLERİ İÇİN YAPILAN SEÇİM ÖNCESİNDE ÇIKAN OLAYLARDA 22 KİŞİ ÖLDÜ, 27 KİŞİ YARALANDI

Filipinler'de en küçük yönetim birimi "Barangay"da başkanlık ya da diğer görevler için bugün yapılan seçimler öncesinde, siyasi gruplar arasında çıkan olaylarda 22 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Polis yetkilisi Reuben Theodore Sindac, köy seçimleri öncesinde 22 kişinin öldüğünü, 27 kişinin yaralandığını, olaylarla ilgili olduğu sanılan 600'e yakın kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Ülke genelinde oy verme işlemleri başlarken asker ve polis, 6 bin kadar köyde güvenlik önlemlerini sıkılaştırdı. Yapılan aramalarda, seçim öncesindeki uygulanan silah yasağına rağmen çok sayıda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği ifade edildi.

Filipinler'de bugün yapılan seçimlerde 800 bin civarında aday, Filipinler'deki en küçük yönetim birimi "Barangay"da başkanlık ya da diğer görevler için yarışıyor. Filipinler'de 42 binden fazla köy bulunuyor.

15 Ekim'de 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği şiddetli bir depremle sarsılan Bohol'da ve yine çok sayıda kişinin öldüğü rehine kriziyle gündeme gelen Zamboanga'da seçimlerin ertelendiği belirtildi.

Ülkede, 2010'daki "Barangay" seçimi öncesinde çıkan olaylarda 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.