1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SEÇİMLERDE 9 KİŞİ POLİSLİK OLDU!
SEÇİMLERDE 9 KİŞİ POLİSLİK OLDU!

SEÇİMLERDE 9 KİŞİ POLİSLİK OLDU!

90 yaşındaki bir nineden, 20 yaşındaki bir genç kıza kadar!

A+A-

Oy kullanırken fotoğrafını çeken, pusulayı yırtan ve benzeri suçlar işleyen 9 kişi hakkında polis soruşturma başlattı

“2014 Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi ve Anayasa Değişikliği Halkoylaması” sırasında, seçim ve halkoylaması yasasına aykırı davranışta bulunan toplam 9 kişi hakkında polis tarafından yasal işlem başlatıldı. Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, İnönü’de 124 numaralı sandıkta, Y.G. (E-42), Geçitkale’de 114 numaralı sandıkta M.Ö. (E-25), Dipkarpaz’da 19 numaralı sanıkta N.S. (E-24) ve Girne’de 100 numaralı sandıkta İ.A. (E-47) oy kullandıkları sırada cep telefonu ile kullandıkları oy pusulasının fotoğrafını çekti.

 

Olayı bol sandık 49

Mehmetçik’de 49 numaralı sandıkta; O.G. (E-35), oyunu kullandıktan sonra, yaşlı annesinin oyunu kullanması için kabine girmek istemesi üzerine, sandık kurulu başkanının kendisine müsaade etmediği gerekçesiyle annesinin kullandığı oy pusulasını yırttı.

Mehmetçik’de 49 numaralı sandıkta meydana gelen başka bir olayda ise, S.A. (E-34), gözleri bozuk olduğunu gerekçesiyle refakatçi yardımıyla oy kullanmak istedi. Sandık kurulu başkanının izin vermemesi üzerine ise, S.A, tehditlerde bulunup sulh ve sükunu bozucu harekette bulundu.

Polis adı edilenler hakkında yasal işlem başlattı. Olaylar hakkındaki polis soruşturmaları devam ediyor.

 

Bir yetmedi ikinciyi denedi

Gazimağusa’da ise Ş.İ. (K-90), seçmen listesinde kayıtlı olduğu 94 numaralı sandıkta oy kullanmasına rağmen 95 numaralı sandıkta da ikinci kez oy kullanmak suretiyle Seçim ve Halk Oylaması Yasası’na aykırı harekette bulundu.

 

Kaydı yok ama...

Girne’de ise, 71 numaralı sandıkta, M.K., seçmen listesinde kayıtlı olmadığı halde oy kullanmak suretiyle Seçim ve Halk Oylaması Yasası’na aykırı davrandı.

 

‘Yerde buldum’ dedi kimse inanmadı

Akdoğan’da, 7 numaralı sandıkta, E.K. (K-20), oy kullanmak için girdiği kabin içerisinde, belediye başkanlığına ait başka bir şahıs tarafından unutulan kullanılmış bir oy pusulası bulduğunu söyledi. Sözkonusu şahıs, sandık başkanının kendisine “o pusulayı sen getirdin” demesi üzerine sinirlenerek, tasarrufunda bulundurduğu diğer oy pusulalarını yırtmak suretiyle Seçim ve Halk Oylaması Yasası’na aykırı harekette bulundu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.