1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. SEDA SAYAN'A DARBE ÜSTÜNE DARBE!
SEDA SAYAN'A DARBE ÜSTÜNE DARBE!

SEDA SAYAN'A DARBE ÜSTÜNE DARBE!

SEDA SAYAN'A DARBE ÜSTÜNE DARBE!

A+A-

Ağustos ayında verilen cezanın ardından şimdi de...

 

Seda Sayan'ın programında yayını terk eden Niran Ünsal'ın arkasından konuştuğu için RTÜK Seda Sayan'a 174 Bin TL'lik ceza kesti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Show TV'ye, Seda Sayan programında yayını terk eden Niran Ünsal'ın arkasından konuştuğu için, 174 bin lira ceza kesti. RTÜK, iki eşini öldüren Sefa Çalınak'ı ekrana çıkardığı için Seda Sayan'a Ağustos ayında verdiği cezanın ardından şimdi de de programı terk eden Niran Ünsal'ın arkadasından konuşma cezası kesti.

"KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ İFADELER KULLANILAMAZ"

Niran Ünsal'ın şikayet başvurusunu değerlendiren RTÜK, 30 Ekim 2014 tarihli toplantısında kanunun "Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.." hükmünün ihlali nedeniyle Show TV'ye oybirliğiyle ceza kararı aldı.

ÖNCE YAYINI TERK ETTİ, SONRA ŞİKAYET ETTİ

 

Niran Ünsal, son zamanlarda toplumsal ahlak kurallarını zorlayıcı ve çocuklara kötü örnek olacak şekilde üretilmiş olduğunu düşündüğü müzik kliplerine karşı bir kampanya başlattığını belirterek 2 Ekim 2010 tarihinde canlı yayınlanan Seda Sayan Programına katılmıştı. Ancak daha sonra yayını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Davranış Bilimleri ve Nöro Pazarlama Uzmanı Öğretim Görevlisi Sefer Darıcı Arıcı ile birlikte terk etmişlerdi.

SEDA'NIN SÖZLERİ CEZAYI GETİRDİ

Bunun üzerine Seda Sayan yayına devam etmiş ve Niran Ünsal'a "...senin de var açık kliplerin be kardeşim, dört çocuktan sonra mı aklın başına geldi" demişti. Ünsal'ın şikayetini değerlendiren RTÜK, 30 Ekim 2010 tarihli kararında Sayan'ın bu sözlerinin tek taraflı ve Niran Ünsal'ı rencide edici ve bir insana başkalarının gösterdiği saygının dayandığı kişisel değerin, gururun ve şerefin onların yokluklarında ve tek taraflı bir kamuoyu oluşturmak amacıyla kolayca zedelenmesi sonucunu doğurabilecek nitelikte olduğu kanaatine vardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.