1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SEFALET İÇİNDE YAŞAMA TUTUNMAYA ÇALIŞIYORLAR
SEFALET İÇİNDE YAŞAMA TUTUNMAYA ÇALIŞIYORLAR

SEFALET İÇİNDE YAŞAMA TUTUNMAYA ÇALIŞIYORLAR

Sefalet içinde yaşama tutunmaya çalışıyorlar

A+A-

 PERİŞANLIK: Barış Harekatı’nın ardından 1974’te Limasol’dan Kuzey’e göç eden Gül- İbrahim Kaşıkçı çifti 30 yılı aşkın süredir Güzelyurt’ta ikamet ediyor. Çift, kendilerine verilen tek göz odada, oldukça sağlıksız koşullarda yaşam mücadelesi veriyor

İNSAN YAŞAMAZ: Gül-İbrahim Kaşıkçı çiftinin tek odalı evlerine, caddeden uzanan dar, karanlık ve oldukça pis bir tünelden giriliyor. Çiftin yaşadığı mağara tipi ev, neredeyse başlarına yıkılmak üzere, evdeki üç parça eşya ise kullanılacak gibi değil

İKİSİ DE HASTA: Kaşıkçı çifti, sefaletin yanı sıra bir de ciddi sağlık sorunları ile boğuşuyor. Gül Kaşıkçı, kalp, böbrek ve astım hastası, eşi İbrahim Kaşıkçı ise tansiyon ve böbrek hastası. Hayatta kalmak için torba torba ilaç kullanıyorlar

YARI AÇLIK: Gül-İbrahim Kaşıkçı çifti, sosyal yardım maaşı ile geçinmeye çalışıyor. Ay sonunu zor getiren çift, gün oluyor yiyecek ekmek bulamıyor. Gıda, ev eşyası, giyim eşyası gibi birçok ihtiyacı olan Kaşıkçı çifti kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor

Duygu ALAN
Güzelyurt Barbaros Sokak’ta mağara tipi tek göz odada yıllardır yaşam mücadelesi veren Limasollu Gül-İbrahim Kaşıkçı çifti, yardım bekliyor.

Gül Kaşıkçı, kalp ve böbrek hastası, eşi İbrahim Kaşıkçı ise tansiyon ve böbrek hastası.
Sosyal Yardım maaşı ile geçinmeye çalışan yaşlı çift, gün oluyor aç uyuyor.

Açlık, sefalet, hayat mücadelesi derken sağlıklarından olan Kaşıkçı çifti, ilaçlarla yaşıyor.
Yaşam koşullarını gözyaşları içerisinde anlatan yaşlı çift, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Gıda, ev eşyası, giyim eşyası gibi birçok ihtiyacı olan yaşlı çiftin bir an önce yaşadıkları odadan daha iyi koşullarda olan bir eve taşınması gerekiyor.

Dıştan yok gibi
Gül-İbrahim Kaşıkçı çiftinin yaşadığı ev, dışarıdan baktığında görünmüyor.
Kaşıkçı çiftinin yaşam mücadelesi verdiği ev, tek odadan oluşuyor. Eve caddeden uzanan dar, karanlık, uzun ve oldukça pis bir tünelden giriliyor.

1-789.jpg

Evin hali içler acısı
Her tarafı rutubet ve pislik içerisinde olan evde, bir karyola, bir televizyon, bir de plastik sandalye var.

Televizyon hiçbir kanalı göstermiyor, sandalye oturulacak gibi değil.

Çiftin yattığı yatak ise hastalık saçıyor. Kaşıkçı çiftinin üzerine örttüğü yorgan ise hem tek kişilik hem de soğuk havalarda yaşlı çifti ısıtmaya yetmiyor.

Odanın mutfak olarak kullanılan kısmında ise çalışmayan bir ocak, kırık dökük bir tahta dolap, bir buzdolabı, pislik içerisinde bir bulaşık teknesi, bir damacana bir de plastik masa var.
Yiyecek ekmeğe muhtaç durumda olan çiftin buzdolabında birkaç portakal dışında gıda maddesi yok. Mutfakta yemek pişirebileceği bir tüpü yok.

2-481.jpg

Tuvalet banyo kullanılamaz halde
Kaşıkçı çiftinin mutfağından tuvalet ve banyoya giriş yapılıyor. Tuvalet ve banyo bir arada olan evde ne klozet kullanılacak durumda ne de banyo işlevini koruyor.
Kaşıkçı çiftinin mağara tipi evine gün ışı sadece tuvaletteki 30 santimetrelik pencereden giriyor.
Evin duvarları çatlak, tavan ise başlarına çökmek üzere.
Yerler ise ayakkabı ile bile basılmayacak kadar pis. Evin bütününde örümcek ağları var.

Gözyaşları dinmiyor
Gül Kaşıkçı, yaşadıklarını gözyaşı içinde anlatıyor. “Tek istediğimiz ömrümüzün son demlerinde insanca yaşamak” diyen yaşlı kadın yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.