1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ 25 KİŞİYE DERNEK MADALYASI VE ONUR BELGESİ VERDİ
ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ 25 KİŞİYE DERNEK MADALYASI VE ONUR BELGESİ VERDİ

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ 25 KİŞİYE DERNEK MADALYASI VE ONUR BELGESİ VERDİ

MADAYLA VE ONUR BELGELERİNİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU TAKDİM ETTİ. TMT MENSUPLARI MADAYLA VE ONUR BELGESİNİ DEVLETTEN ALMAYI BEKLEDİKLERİNİ DİLE GETİREREK BUNUN YAPILMAMASINI ELEŞTİRDİ

A+A-

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği tarafından 25 kişiye, onur belgesi ve derneğin altın kaplama madalyası verildi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün dernek binasında düzenlenen bir törenle Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) üyesi ile şehit yakını 19 kişiye ve 6 basın mensubuna madalya ve onur belgesi takdim etti.

Eroğlu, törende şehit aileleri, TMT ve basın mensuplarıyla sohbet etti.

ALFABETİK SIRAYLA VERİLDİ

Dernek Başkanı Ertan Ersan, ödül töreninde yaptığı konuşmada günün önemine dikkat çekerek, şehit ailelerine, TMT ve basın mensuplarına bugüne kadar ulusal davaya hizmetleri nedeniyle madalya ve onur belgesi verdiklerini ifade etti, bundan duydukları gururu dile getirdi.

Ersan, “Bir süredir gerçekleştirdiğimiz madalya ve onur belgesi takdimlerinde ayrıcalık olmasın diye takdimlerin alfabetik şekilde yapılmasını uygun gördük” diye konuştu.

9 ile 12 Temmuz tarihleri arasında İngiltere’de bulunacaklarını da belirten Ersan, burada 1. derece şehit ailelerine madalya ve onur belgesi takdim edeceklerini dile getirdi.

DEVLETE SİTEM ETTİLER

Madalyasını ve belgesini alırken geçmişi anımsayan ve günün önemi hakkında kısa konuşma yapan bazı TMT mensupları, KKTC’nin ne şartlarda kurulduğuna dikkat çekerken duygusal anlar yaşadı.

TMT mensupları, böylesi madalya ve onur belgesi takdimini devletten beklediklerini ifade ederek bununun yapılmamasını eleştirdi.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.