1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ ZİYARETİ
ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ ZİYARETİ

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ ZİYARETİ

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, 1964’te kaybolan Sadrazamköy’lü 6 kişilik ailenin kalıntılarının bulunduğunu açıkladı.

A+A-

ERSAN SADRAZAMKÖY’DE 1964’TE KAYBOLAN  6 KİŞİLİK  AİLENİN KALINTILARININ BULUNDUĞUNU AÇIKLADI

Lefkoşa, 2 Ekim 13 (T.A.K.): Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, 1964’te kaybolan Sadrazamköy’lü  6 kişilik ailenin kalıntılarının bulunduğunu açıkladı.

İstanbul’dan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyelerinden oluşan bir heyet Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Ertan Ersan ziyarette heyete bilgi verirken, 1964’te Sadrazamköy’de kaçırılan ve kayıp olarak açıklanan anne baba ve dört çocuğun kalıntılarının bir buçuk ay önce bulunduğunu açıkladı.

“Onlar bulundu ancak emin olmak için DNA testi yapılıyor” diyen Ersan, kimlik teyidi yapıldıktan sonra kalıntıların ailelerine teslim edileceğini belirtti.

Kıbrıs Rum tedhiş örgütü EOKA kurulduğu 1955’ten 1974 Barış Harekatı’na kadar Kıbrıs Türk halkının Kıbrıslı Rumlardan çok mezalimler çektiğinin altını çizen Ertan Ersan, KKTC’de her Kıbrıslı Türk ailenin bir şehit verdiğine dikkat çekti.

Kıbrıslı Türklerin Kıbrıslı Rumlarla iç içe yaşamasının mümkün olmadığını belirten Ersan, 1963-1974 arası Kıbrıslı Rumların 130 köy yaktığını 30 bin Kıbrıslı Türkü göçe zorladığını anlattı.

Kıbrıslı Türklerin dörtte üçünün 1974’e kadar Kıbrıslı Rumlardan mezalim gördüğünü kaydeden Ersan, “1974’te özgürlüğümüze kavuştuk” dedi.

Kıbrıslı Türklerin anavatan Türkiye halkı ile et ve tırnak gibi olduğunu belirten Ersan, Türkiye ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin güvencesi, KKTC’nin yaşatılmasının Kıbrıslı Türk halkının olmazsa olmazı olduğunu belirtti.

TEMAD İstanbul İl Başkanı İbrahim Koldamca ise Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ndeki müzeden bu kadar çok etkilenmeyi beklemediklerini belirterek, yaşananların tekrardan yaşanmaması temennisinde bulundu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.