1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ŞEHİTLERİ BİR DEĞİL, HERGÜN ANMALIYIZ"
"ŞEHİTLERİ BİR DEĞİL, HERGÜN ANMALIYIZ"

"ŞEHİTLERİ BİR DEĞİL, HERGÜN ANMALIYIZ"

"Şehitleri bir değil, hergün anmalıyız"

A+A-

 

Atatürkçü Yaşam Derneği 21-25 Aralık Şehitler Haftası dolayısıyla basın açıklaması yayımladı. Açıklama şöyle:

21 Aralık 1963 tarihinde Kıbrıslı Rumlar’ın adayı Helenleştirmek ve Türk varlığını temizlemek için kurdukları EOKA örgütü vasıtası ile ırkçı ve faşist emellerine ulaşmak hedefiyle harekete geçtikleri ve dünya tarihine kara bir leke olarak yazılan kalkışmanın 52 . yıldönümündeyiz.

1960 yılında kurulan ve Kıbrıslı Türkler’in kurucu ortağı olduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’nden silah zoruyla dışlanan Kıbrıs Türkleri’nin adadan da silinmesi için saldırarak veya göçe zorlayarak hedefine ulaşmaya çalışan Rumlar, 1963 yılı 21 Aralık’ta tarihe Kanlı Noel olarak da geçen taarruzu gerçekleştirmişlerdir.

Kıbrıs’ı tümüyle bir Yunan Adası yapmayı hedefleyen, kanlı Rum saldırılarına karşı onurlu bir mücadele vererek kendini kahramanca savunan Kıbrıs Türkü’nün 11 yıl direndikten sonra, 1974 yılında anavatanı, onun bağrından kopan Türk Silahlı Kuvvetleri ve mücahitlerimiz sayesinde özgürlüğüne kavuşmuştur.

Bu uğurda şehitler verildiğini, her türlü baskı ve saldırılara göğüs gerildiğini, yüzlerce köyün boşaltılması ve on binlerce insanın göçmen düşürülmesine rağmen var olma mücadelesini yılmadan sürdüren halkımız 15 Kasım 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurmak suretiyle verilen hürriyet ve insanca yaşama mücadelesini taçlandırmıştır.

Kıbrıs Türk Halkı, şehitlerinin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını muhafaza ederek, dün olduğu gibi bugün de tüm zorluklara ve Rum tarafının haksız izolasyon ve ambargolarına rağmen hak ve menfaatlerini sabırla ve ısrarla savunmaya devam edecektir.

Aziz şehitlerimizin Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesinde canlarını feda ederek gösterdikleri özveri ve azim, bugünlere ulaşmamızın başlıca dayanağı olmuştur. Onların vatan ve millet sevgisi, kırılmaz cesaretleri ve yılmaz kararlılıkları olmasaydı bugünlere gelinemeyeceğinin bilinci içerisindeyiz.

KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği olarak şehitlerimizi yalnızca 21–25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler haftasında değil, yılın her günü ve saatinde unutulmadıkları için egemenliğe, bağımsızlığa ve bugünkü aydınlık günlere kavuşulduğunun bilinci içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta 21 Aralık 1963 yılında şehit düşenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun.

Saygılarımla,

Ahmet İŞCAN

Genel Başkan

Atatürkçü Yaşam Derneği

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.