1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ŞEHİTLERİN VERDİĞİ MÜCADELEYE YAKIŞIR BİR YÖNETİM YARATMALIYIZ”
“ŞEHİTLERİN VERDİĞİ MÜCADELEYE YAKIŞIR BİR YÖNETİM YARATMALIYIZ”

“ŞEHİTLERİN VERDİĞİ MÜCADELEYE YAKIŞIR BİR YÖNETİM YARATMALIYIZ”

“ŞEHİTLERİN VERDİĞİ MÜCADELEYE YAKIŞIR BİR YÖNETİM YARATMALIYIZ”

A+A-

ÖZERSAY: “ŞEHİTLERİN VERDİĞİ MÜCADELEYE YAKIŞIR BİR YÖNETİM YARATMALIYIZ”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, halkının geleceği için canını feda eden şehitlerin verdiği mücadeleye yakışır bir yönetim yaratmanın toplumsal sorumluluk olduğunu belirtti.

Bugün gelinen noktada devletin kurumlarının gerektiği gibi hizmet üretmediğini ve Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yönetmek konusunda olması gereken yerde olmadığını savunan Özersay, şehitlerin Kıbrıslı Türklerin onurlu şekilde bu adada yaşamasının ve başkaları tarafından yönetilmeyi kabul etmeyişlerinin simgesi olduğunu da kaydetti.

21 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla mesaj yayımlayan Özersay, şehitleri saygıyla andı.

Açıklamasında, “Bunca yıldır yitirilen canların ve verilen mücadelenin sonucunda vardığımız nokta bu olmamalıydı. Sahip olduğumuz devletin kurumlarını adil şekilde çalışır ve hizmet üretir hale getirmek hedefimiz olmalı. Çünkü bu bir yandan olası bir kapsamlı çözümün yaşayabilir olmasını ve elde edeceğimiz hakların kağıt üzerinde kalmamasını sağlayacak, diğer yandansa olası bir çözümsüzlükte kendi kendimizi bize yakışır şekilde yönetmemize imkan verecektir” diyen Özersay, hayatlarını feda etme cesaretini gösteren şehitlere saygı göstermek istiyorlarsa verilen mücadeleye yakışır bir düzen kurmaları gerektiğini, bunun toplumsal sorumlulukları olduğunu vurguladı.

Şehitlerin Kıbrıslı Türklerin onurlu şekilde bu adada yaşamasının ve başkaları tarafından yönetilmeyi kabul etmeyişlerinin simgesi olduğunu kaydeden Özersay, “Kıbrıs Türk halkı bu adada uzun yıllardır onuru ile yaşama, var olma mücadelesi vermektedir. Bir yandan özgürlüğün, diğer yandansa kendi kendini yönetmenin bedeli olarak hayatlarını feda etmekten çekinmeyen şehitleri saygı ile anıyorum” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.