1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ŞEHİTLERİNE SAYGIMIZI GÖSTERECEĞİMİZ BİR MEKANA İHTİYAÇ VAR”
“ŞEHİTLERİNE SAYGIMIZI GÖSTERECEĞİMİZ BİR MEKANA İHTİYAÇ VAR”

“ŞEHİTLERİNE SAYGIMIZI GÖSTERECEĞİMİZ BİR MEKANA İHTİYAÇ VAR”

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ülkede, demokrasi şehitlerine saygının gösterileceği, önlerinde eğilecekleri bir esere veya anıt türü bir mekana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

A+A-

TALAT: “DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNE SAYGIMIZI GÖSTERECEĞİMİZ BİR MEKANA İHTİYAÇ VAR”

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ülkede, demokrasi şehitlerine saygının gösterileceği, önlerinde eğilecekleri bir esere veya anıt türü bir mekana ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

Gazeteci-yazar Sami Özuslu, “Türkiye’de Öldürülen 6 Kıbrıslı Gencin Öyküsü, Uçakla Gelen 6 Tabut” isimli kitabının ön sözünü yazan ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ziyaret ederek, kitabını sundu.

Talat’ı, Lefkoşa Dereboyu’ndaki ofisinde ziyaret eden Sami Özuslu, Talat’a kitabı hakkında bilgi vererek, kitabın; 1976-1979 yılları arasında yaşanan ve Türkiye’de yüksek öğrenim görürken hayatını kaybeden 6 Kıbrıslı gencin yaşadıklarını anlattığını kaydetti.

Kitabın, arşivlerden, anılardan ve belgelerden oluştuğunu, kamuoyunun konuyla ilgili bilgilendirmenin amaçlandığını, ancak eksiklikler olabileceğini işaret eden Özuslu, kitabın çok daha iyi bir şekilde yapılabileceğini fakat ikinci kitap yerine belgesel yapılacağını ve 6 gencin anısının yaşatılacağını belirtti.

Özuslu, Talat’a, kitabın çıkması için verdiği destek, koyduğu katkılar ve kitaba yazdığı ön söz nedeniyle teşekkür etti.

TALAT

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, tarihin önemli bir olayını kitaplaştıran ve bu eseri ortaya çıkaran Özuslu’yu kutladı.

Talat, karanlıkta kalmış daha birçok dönem olduğunu, bunların da ciddiyetle araştırılarak ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Talat, kitaba konu olan dönemde yüksek öğrenim gören öğrencilerin bugün ülkede yönetici konumuna geldiğini işaret etti.

O günlerin, bugünlere gelişte önemli yer ve ışık tuttuğunu dikkat çeken Talat, bu yüzden o günlerin iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Talat, ülkede, demokrasi şehitlerine saygılarını gösterecekleri ve önlerinde eğilecekleri bir esere veya anıt  türü mekana da ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.