1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞEHRİN GÖBEĞİNDE, BU NASIL BİR HADİSE
ŞEHRİN GÖBEĞİNDE, BU NASIL BİR HADİSE

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE, BU NASIL BİR HADİSE

Mağusa şehir merkezinde;

A+A-

 

Mağusa şehir merkezinde kaçak kat çıktı, inşaat bitti, belediye ise müdahale edecek... Belediye imar bölümü “İnşaat sahibine ihbar gönderdik” dedi.

Kentlerde projesiz ve izinsiz yapılan binalara belediyelerin ne derece müdahale edebildiği Mağusa’da yaşanan bir olayla ortaya çıktı. Mağusa DAÜ karşısında Bahriyeli Sokak’ta, Mağusa Belediyesi’ne müracaat yapılmadan başlatılan kaçak kat yapımı tamamlandı, ancak belediye müdahale dahi edemedi.

Belediye duyarsız kaldı

Şehrin göbeğinde başlatılan bir inşaata Mağusa Belediyesi’nin duyarsız kalması, akıllara da bazı soru işaretlerini getirdi. Belediyenin inşaat sahibine tolerans tanıdığı veya başkana yakın isimler olduğu iddiası atıldı. Bölge sakinleri tarafından birkaç kez belediyeye şikâyet edilmesine rağmen kaçak kat tamamlandı ve çatısı dahi örtüldü.

Belediyeye rağmen inşaatı tamamladılar

Gazetenin, ihbar üzerine takip ettiği kaçak kat ile ilgili Mağusa Belediyesi’nden beklediği cevaplar geç de olsa bilgimize geldi. Mağusa Belediyesi İmar Bölümü yetkilileri söz konusu kaçak kat inşaatı ile ilgili olarak 19-08-2014 tarihinde inşaat sahibine ihbar mektubu gönderdiklerini belirttiler. Yine gönderilen ihbar mektubunda 15 gün içerisinde projelerini belediyeye vermelerini istediler. Ve bu süre içerisinde de inşaata izin verilene kadar çalışmaların durdurulmasını emretmelerine rağmen dün itibarıyla kaçak katın yapımı bitirilerek çatısı kapatıldı.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.