1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞEHRİN GÖBEĞİNDE ÇÖPLÜK
ŞEHRİN GÖBEĞİNDE ÇÖPLÜK

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE ÇÖPLÜK

Taşkınköy bölgesindeki boş araziye atılan tonlarca inşaat atığı ve moloz, bölge halkını rahatsız ediyor.

A+A-

Taşkınköy bölgesinde bulunan boş arazinin bir süreden beri çöp dökmek için kullanılıyor olması vatandaşların tepkisine yol açtı.

Ev ve işyerlerinin hemen yanındaki boş araziye dökülmekte olan inşaat atıkları ve molozların yanı sıra bazı duyarsız kişilerin bıraktığı evsel atıklar da yükselen hava sıcaklarıyla birlikte kokmaya başladı.

Görüntü kirliliğinin yanı sıra son günlerde yükselen hava sıcaklıklarıyla kokuşan çöplerin insan sağlığını tehdit ettiğini belirten vatandaşlar, şehrin merkezi bir yerinde böylesi bir durumun yetkililerin dikkatini çekmemiş olmasına hayret ettiklerini söyledi.

Geniş bir alan içinde biriken tonlarca çöp ve moloz yığınının biran önce temizlenmesini isteyen vatandaşlar, belediyenin bu tür faaliyetlere müsaade etmeyerek caydırıcı cezalar kesmesi gerektiğini vurguladı.

“Konunun takipçisi olacağız”

Lefkoşa Türk Belediyesi Çevre İlaçlama ve Mezbaha Şubesi Amiri Veteriner Hekim Erkut Özgöray, bilgilerine gelen konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Belediyeye bağlı ekiplerin bölgede inceleme yaptığını belirten Özgöray, inşaat çalışması yapılıyor gibi görünen bölgede henüz muhatap bulamadıklarını, ancak sorumluların tespit edilerek gerekenin yapılacağını dile getirdi.

 

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.