1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞEHRİN ORTASINDA BİR BALIKÇIL
ŞEHRİN ORTASINDA BİR BALIKÇIL

ŞEHRİN ORTASINDA BİR BALIKÇIL

Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı bölgesinde boş bir tarlanın,

A+A-

Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı bölgesinde boş bir tarlanın, yağan yağmurlar nedeniyle su tutmasının ardından bir sığır balıkçılı (Bubulcus ibis) sabah kahvaltısını burada yapmaya karar verdi.

Sabah saat 08.00 sıralarında fotoğraflanan sığır balıkçılın, otların arasından yiyecek topladığı gözlemlendi.

Biyologlar Derneği’nden Niyazi Türkseven, sığır balıkçıllarının 2004’ten beridir Kıbrıs’ta yerleşik hale geldiğini, özellikle Ayluga Göleti’nde üremeye başladıklarını söyledi.

Sonbaharı Afrika’da, yazı da Avrupa’da geçiren sığır balıkçılların yakın akrabası olan balıkçıllardan da bazılarının kışı Kıbrıs’ta geçirdiği biliniyor. Sığır balıkçılların aksine bu balıkçıllar, sulak alanlarda balık, kurbağa ve diğer canlıları yiyerek besleniyor.

Genelde büyükbaş hayvan sürüleriyle birlikte hareket eden sığır balıkçılları, hayvanların üzerindeki kene ve pire gibi parazitleri yerken, sürü ilerledikçe otların arasından kaçmaya çalışan böceklerle de besleniyor.

Sığır balıkçıllarının ülkemizde ise küçükbaş hayvan sürüleriyle birlikte görüldükleri biliniyor. Türkseven, bu tür göçmen kuşların eskiden beridir yaşam alanları olan bölgelerin insanlar tarafından işgal edildiği için şehir içinde bu tür canlıları görmenin mümkün olduğunu ifade etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.