1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞEKİLLERİYLE ARAÇLAR İÇİN ÖLÜMCÜL
ŞEKİLLERİYLE ARAÇLAR İÇİN ÖLÜMCÜL

ŞEKİLLERİYLE ARAÇLAR İÇİN ÖLÜMCÜL

KKTC yollarına doldurulan

A+A-

 

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, yollara kontrolsüz şekilde doldurulan reklam panolarının tehlike yarattığını kaydetti.

Avcı, konuyla ilgili açıklamasında, KKTC yollarına doldurulan reklam panolarının, konduğu yerler, ışıkları ve yere sabitlenme şekilleriyle araçlar için ölümcül olabilecek boyutlara ulaştığını söyledi.

Güçlü led ışıklı reklam panolarının sürücülerin dikkatini çekerek, gözlerini kamaştırdığını ve ışıksız trafik levhalarının görülmesini zorlaştırdığını belirten Avcı, yol kenarlarındaki büyük reklam pano ayaklarındaki betonların bir aracın çarpması halinde ölüm getirebileceği uyarısını yaptı.

Avcı, son zamanlarda reklam panosu diken ve buna izin verenlerin tehlikenin dozunu artırarak, yol banketi üzerine kadar uzanan devasa reklam diktiklerini kaydetti.

Mehmet Avcı, şöyle devam etti:
“Ağırdağ servis yolu üzerine dikilen devasa reklam panosu, yolun banketi üzerine kadar uzanmakta, bu dar yolu kullanan kamyon ve tırlar yan aynaları çarpacak hissi ile sağ şeride kaymak zorunda kalmaktadırlar. Bu ve buna benzer tehlike yaratan reklam panolarını yol güvenliği yönünden denetleyen makam kimdir? Diken şirketin, izin veren makamın, Dikmen Belediyesinin, Karayolları Dairesinin, Girne Kaymakamlığının ve Polis Genel Müdürlüğü’nün bu direğin tehlikesinden sorumlu olduğu düşüncesindeyiz”

Avcı, reklam panolarının devlet kurumları ve belediyeler tarafından gelir kaynağı olarak görülmesinden vazgeçilmesi ve yol güvenliğine öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.