1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SEKİZ AY HAPSE MAHKUM
SEKİZ AY HAPSE MAHKUM

SEKİZ AY HAPSE MAHKUM

Vize borcu yüzünden Türkiye'ye giden ve başkası adına düzenlenmiş sahte kimlikle KKTC'ye giriş çıkış yaparak sahte belgeyi kullanan Musa Kamil Kurt'la ilgili karar açıklandı.

A+A-

KKTC’deki vize borcu yüzünden Türkiye’ye giden ve başkası adına düzenlenmiş sahte kimlikle KKTC’ye giriş yapan; daha sonra da yine giriş-çıkış yapan ve polis tarafından tespit edilerek tutuklanan Musa Kamil Kurt, Lefkoşa Ağır ceza Mahkemesi tarafından 8 ay hapse mahkum edildi.

Heyet adına kararı okuyan Yargıç Musa Avcıoğlu, “sahte resmi evrakı tedavüle sürme” suçlarının ülkemizde giderek arttığını dile getirerek, 2007 ile 2011 yıları arasında hazırlanan adli raporlarda, bu suçun ilk 3 sıra içerisinde olduğuna dikkat çekti.

Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nuvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin baktığı davada iddia makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanık şahsen hazır bulundu.

“Sahte belge düzenleme”, “tedavüle sürme”, “başkasının kimliğine bürünme”, “sahte davranışla kayıt temini” başta olmak üzere 9 davadan yargılanan sanık Musa Kamil Kurt,  vize borcu yüzünden Türkiye’ye gitmiş ve 22 Aralık 2012 tarihinde “Nevzat Taş” adına düzenlenmiş sahte kimlikle KKTC’ye giriş yapmıştı. Sanık Kurt, daha sonra 2013 yılında da yine giriş-çıkış yapmış ve ihbar üzerine 31 Temmuz 2013 tarihinde polis tarafından tespit edilerek tutuklanmıştı. “Toplum endişe içinde”

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi adına kararı okuyan Yargıç Musa Avcıoğlu, sanığın işlediği suçların, son yıllarda ülkemizde yaygın hale geldiğini belirtti. Bu tür suçların toplum içerisinde endişe verici olduğunu ve infial yaratığına değinen Yargıç Avcıoğlu, sanığa verilecek olan cezanın kamu yararı ilkesine uygun bir şeklide verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yargıç Musa Avcıoğlu, “sahte resmi evrakı tedavüle sürme” suçlarının 2007 ile 2011 yıları arasında hazırlanan adli raporlarda, ülkemizde işlenen ilk 3 suç arasında olduğuna dikkat çekerek, sanığa verilecek hapislik cezasının süresini belirlerken suçun işleniş şekli ve olgular ile sanığın şahsi durumunun dikkatle incelendiğini söyledi.

Sanığın, suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini belirten Avcıoğlu, sanığı 8 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.