1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Seks İşçileri İle İlgili...
Seks İşçileri İle İlgili...

Seks İşçileri İle İlgili...

Mahkeme kararını verdi!

A+A-

Güney Kore’de ‘seks işçiliği yasağına’ devam edilmesine karar verildi

Güney Kore’de anayasa mahkemesi ülkede seks işçiliği yasağının devam etmesi gerektiği yönünde karar verdi. Sonuçtan memnun olmayan seks işçileri ise konuyu Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'na götürmeye kararlı.

Ülkede geçmişten beri yasadışı olan seks işçiliğine 2004 yılına kadar göz yumuluyordu. 2004 yılında çıkarılan yeni yasayla denetimler sıkılaştı. Yakalanmaları halinde hem seks işçileri hem de müşterilere bir yıla kadar hapis cezası ya da 2 bin 600 dolar para cezası verilmeye başlandı.

Reuters'ın haberine göre, Güney Kore’de dün görülen davada seks işçilerinin talebi reddedildi. Yasağın korunması gerektiğine hükmeden mahkeme “seks işçiliğinin topluma büyük zarar verdiği ve kökünün kazınması gerektiği” yorumunda bulundu.

YENİ İŞ BULUNMALI

Mahkeme aynı zamanda seks işçilerine yeni iş bulunması gerektiğini vurguladı.

Aktivistler ise hükümet tarafından yürütülen “seks işçilerine yeni iş bulma programının” gerçek dışı olduğunu belirtiyor.

Aktivist seks işçileri çalışma haklarını yeniden elde etmek için Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'na gideceklerini açıkladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.