1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Seks oyuncağı ile hile yapan satranç oyuncusunun foyası ortaya çıktı
Seks oyuncağı ile hile yapan satranç oyuncusunun foyası ortaya çıktı

Seks oyuncağı ile hile yapan satranç oyuncusunun foyası ortaya çıktı

Seks oyuncağı ile hile yapan satranç oyuncusunun foyası ortaya çıktı

A+A-

Geçen ay 31 yaşındaki Norveçli Dünya Satranç Şampiyonu Magnus Carlsen'i mağlup etmeyi başardıktan sonra "seks oyuncağı ile hile yaparak kazandı" iddiaları ortaya çıkan 19 yaşındaki ABD'li Hans Niemann'ın kariyeri boyunca yüzlerce kez hile yaptığı ortaya çıktı.

Geçen ay Dünya Satranç Şampiyonu Magnus Carlsen’i yenerek uluslararası kamuoyunda sansasyon yaratan fakat daha sonra hakkında, “seks oyuncağı kullanarak kazandı” iddiaları ortaya çıkan 19 yaşındaki Hans Niemann’ın foyası ortaya çıktı.

19 yaşındaki Niemann, kariyeri boyunca sadece iki kez hile yaptığını ve onu da 12 ve 16 yaşlarında yaptığını söylemesine rağmen Niemann’ın kariyeri boyunca yaptığı bütün oyunları analiz eden satranç platformu Chess.com, genç oyuncunun çok daha uzun süredir ve düzenli olarak hile yaptığını aktardı.

Wall Street Journal’ın ele geçirdiği raporda, Niemann’ın 2020’ye kadar gelen süreçte 100’den fazla online maçta kurallara aykırı olarak destek aldığı tespit edildi. Farklı analitik ve verileri inceleyen platform, “Niemann daha sonra bu kural ihlallerini kabul etti ve bir süre siteden uzaklaştırıldı” açıklamasına da yer verdi.

72 sayfalık raporda Niemann’ın oyununda çok ciddi farklılıklar ve ani değişimler olduğuna da dikkat çekildi.

NE OLMUŞTU?

VICE'ın aktardığına göre, oyuncular hangi hamleleri oynayacakları konusunda dışarıdan tavsiye almak için kıyafetlerinin bir yerine gizlenmiş bir satranç motoruyla iletişim kurmak için ayakkabılarına yerleştirilmiş titreşim tabanlı düğmeleri kullanabilirler. Bilgisayar sistemleri oyun sonuçlarını tahmin eder ve nasıl kazanılacağına dair öneriler sunar.

Titreşimli ayakkabı teorisi, Niemann'ın bir “prostat masaj aleti” veya “kablosuz anal boncuk” kullanarak bir bilgisayara dokunduğuna dair iddialara yol açtı.

Guardian'a göre ise Niemann, Carlsen'e karşı oynanan maçtan önce arandı ve güvenlik hiçbir şey bulamadı. Buna rağmen Niemann daha sonra chess.com'dan yasaklandı ve Toronto'da online elemelerle 1 milyon dolar ödüllü bir etkinlik olan Global Championship'e davet edilmedi.

sözcü.com.tr

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.