1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SEKS, SEKS” DEDİ, “NO” CEVABINI ALINCA ‘ÇILDIRDI’
“SEKS, SEKS” DEDİ, “NO” CEVABINI ALINCA ‘ÇILDIRDI’

“SEKS, SEKS” DEDİ, “NO” CEVABINI ALINCA ‘ÇILDIRDI’

Bafra’da, 16 yaşındaki Hollandalı turist kıza, cinsel ilişki teklifinde bulunan, reddedilmesinin ardından kızın başına demir çubukla defalarca vurup ağır yaralayan 18 yaşındaki Hamit Yılmaz’a 2 gün tutukluluk verildi.

A+A-

Ahmet İLKTAÇ

İskele’ye bağlı Bafra köyünde, turizm bölgesinde bulunan bir otelin sahilinde yürüyüş yapan 16 yaşındaki Hollandalı turist L.C.B’ye tecavüz etmek için başına inşaat demiri ile defalarca vurarak ağır şekilde yaralayan 18 yaşındaki Hamit Yılmaz tutuklandı. Korkunç saldırı ülkede infiale neden oldu.

Kaçma ihtimaline karşı yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarılan Hamit Yılmaz, dün, Sosyal Hizmetler Uzmanı Tevfik Gören’in eşliğinde çıkarıldığı mahkemede, aleyhine 2 günlük tutukluluk emri alındı.

Mahkemede, Hamit Yılmaz’ın yakalanmasının ardından polise gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiği belirtildi.

Saldırıya uğrayan genç kızın başında ciddi kesikler oluştuğu ve Yakın Doğu Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan zanlı Hamit Yılmaz’ın polise yaptığı itirafında, önce genç kızı sahil şeridinde yürüdüğü sırada görüp beğendiğini, ardından yanına giderek İngilizce bilmediği için 2 kez “seks seks” diye seslendiğini, genç kızın kendisine “No” diye cevap verip koşup kaçmaya çalıştığı sırada da kızı yakalayıp ayağına çelme takarak yere düşürdüğünü söylediği iddia edildi.

Elde edilen bilgilere göre, zanlının, kızın çığlık atması ve kurtulmak için çırpınması üzerine, bulduğu bir inşaat demiri ile başına vurup bayıltmaya çalıştığı ifade edildi. Zanlının, kızı bayılttıktan sonra ağaçlık bir alana götürüp ilişkiye girmeyi hedeflediğini de itiraf ettiği öğrenildi.

Demir çubuğu defalarca vurdu

İskele Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Umut İnan huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Ziyamet Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Ahmet Köse’yi tanık olarak dinletti.

Tanık polis Ahmet Köse, zanlının, 2 Mayıs 2017 tarihinde, saat 16.40’ta, Bafra Turizm Bölgesi’nde bulunan bir otelin sahil şeridinde yürümekte olan Hollanda uyruklu turist genç kızla cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi.

Ahmet Köse, zanlının, müştekinin bu isteği reddetmesi üzerine 138 santim uzunluğunda, 11 milimetre genişliğinde inşaat demiriyle müştekinin kafasına ve vücudunun muhtelif yerlerine defalarca vurduğunu kaydetti.

Zanlının, olay yerinde bulunan diğer turistlerin durumu fark edip tepki vermeleri üzerine olay yerini hızla terk ettiğini anlatan Köse, turistlerin genç kızı, otelin revirine götürdüklerini, ardından da Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü bildirdi.

Polis memuru, genç kızın daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilerek Yoğun Bakım Ünitesi’nde müşahede altına alındığını belirtti.

Genç kız, açık beyin havalesi geçiriyor

Müştekinin kafasında 5 ayrı noktada derin kesikler oluştuğunu ifade eden tahkikat memuru, müştekinin, açık beyin havalesi geçirmekte olduğunu söyledi.

Tanık polis, zanlının ise birkaç saat sonra, bir polis ekibinin yaptığı operasyonla, olay yerinin yaklaşık 4-5 kilometre uzağında, arazi içerisinde tespit edilerek tutuklandığını ifade etti.

Polis memuru, zanlının, aynı gün, Sosyal Hizmetler Uzmanı’nın huzurunda verdiği gönüllü ifadesinde, işlediği suçları itiraf ettiğini söyledi.

Mesele ile ilgili soruşturmalarının yeni başladığını belirten Ahmet Köse, mahkemeden, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Ahmet Özlemler’in sorularını yanıtlayan tahkikat memuru, yaşanan olayla ilgili olarak 9 ifade aldıklarını, alınması gereken birçok ifade daha bulunduğunu ve müştekinin ifadesini hala alamadıklarını kaydetti.

Polis memuru, müştekinin doktoru ile görüştüklerini ve doktorun müştekinin ifade verebilecek durumda olmadığını söylediğini bildirdi. Tanık polis, ilerleyen saatlerde ifade için tekrardan görüşeceklerini açıkladı. Ahmet Köse, müşteki ve zanlının kan örneklerini aldıklarını da dile getirdi.

Savcı Ahmet Özlemler talep edilen süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.

Mahkemenin söz vermesi üzerine zanlı, pişman olduğunu ve tutukluluk talebine itiraz etmediğini söyledi.

Yargıç Umut İnan, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum