1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Selfie çeken Şehzade dünyada haber oldu
Selfie çeken Şehzade dünyada haber oldu

Selfie çeken Şehzade dünyada haber oldu

Fena tiye aldılar.

A+A-

Amasya Belediyesi tarafından Yeşil Irmak kenarına yerleştirilen Selfie çeken Şehzade heykeli Alman Die Zeit gazetesine haber konusu oldu. Gazetenin internet sayfasında yer alan haberde, tarihi bir figürün akıllı bir telefonla selfie çekmesi tiye alındı.

“Bazen realiteden öyle çiçekler fışkırıyor ki, insanın bunun şaka olduğuna inanası geliyor. Bir de bunun üzerine adeta nokta konulması, eleştiriyi zorunlu kılıyor. Öncelikle, gerçek boyutlarda bir Osmanlı şehzadesinin, başında turbanı ve elinde akıllı bir telefonla selfie çekerken heykelini yapmak kimin aklına gelir” ifadelerine yer verilen haberde, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aktaş’ın,”Biz heykeli tamamen estetik olacağı ve ilgi çekeceği düşüncesiyle yaptırdık” sözlerine yer veriliyor.

TEKNOLOJİ MERAKLISI OSMANLI

Turistler ve çevre illerden gelenlerin selfie çeken şehzade heykeli önünde selfie çektikleri, teknoloji meraklısı Osmanlı şehzadesinin, belediyenin belirttiği gibi ilgi çektiğine değinilen haberde, şehzadenin akıllı telefonunun saldırı sonucu kırıldığı ve heykelin çevresinde polislerin görevlendirildiğine değiniliyor.

HEYKEL TAMİR EDİLİRKEN SELFİ ÇUBUĞU KONULSUN

Şehzadenin kırılan telefonunun tamir edileceğine vurgu yapan Die Zeit, “Telefonun yenisi yapılırken bari selfie çubuğu da konulsun ki, şehzade fazla zorlanmasın” denilerek, tarihi bir kişiliğe selfie çektirme fikri tiye alınıyor.

    Etiketler :
    Önceki ve Sonraki Haberler

    HABERE YORUM KAT

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.