1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SELİMİYE CAMİSİ’NİN MÜZE YAPILMAK İSTENDİĞİ İDDİALARI DOĞRU DEĞİL”
“SELİMİYE CAMİSİ’NİN MÜZE YAPILMAK İSTENDİĞİ İDDİALARI DOĞRU DEĞİL”

“SELİMİYE CAMİSİ’NİN MÜZE YAPILMAK İSTENDİĞİ İDDİALARI DOĞRU DEĞİL”

Hizmet-Sen Genel Başkanı Mehmet Kurumanastırlı,

A+A-

Hizmet-Sen Genel Başkanı Mehmet Kurumanastırlı, son günlerde altında Lüzinyan feodallerinin mezarları var iddiasıyla Selimiye Camisi’nin müze yapılmak istendiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Kurumanastırlı yaptığı yazılı açıklamada, “Ecdadımız, caminin zeminini düzeltirken, Kıbrıs’ta eski uygarlıklara ait üzerinde figürler bulunan taşları kullanmıştır. Bu aynen Arabahmet Camisi’nde de böyle olmuştur. Hatta son restorasyonda çıkarılan tarihi taşlar bugün Selimiye Camisi’nde bir odada muhafaza edilmektedir. Bu iddialar bilimsel değildir” ifadelerini kullandı.

Hiçbir dinin kendi cenazesini ayak altına alıp da üzerinde ibadet ettirmeyeceğini kaydeden Kurumanastırlı, Güzelyurt’ta Ay Mamas Kilisesi’nde ve Gazimağusa’da Lala Mustafa Paşa Camisi içinde yatır bulunduğunu ve yatırın halen muhafaza edildiğini hatırlattı.

Kurumanastırlı, “Gerçek bu iken Selimiye Camisi’nin saçma bir iddia ile müzeye çevrilmek istenmesi doğru değildir” diyerek, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal’ın da Selimiye Camisi’ne sahip çıktığını, müzeye çevrilmeyeceğini açıklayarak yüreklere su serptiğini kaydetti.

Bu açıklamasından dolayı Ersenal’ı kutlayıp destek belirttiklerini ifade eden Kurumanastırlı, “Selimiye camisi kıyamete kadar Kıbrıs’ta en büyük Fetih Camisi olarak hizmet etmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.