1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SELLER AFGANİSTAN VE PAKİSTAN'DA CAN ALDI!
SELLER AFGANİSTAN VE PAKİSTAN'DA CAN ALDI!

SELLER AFGANİSTAN VE PAKİSTAN'DA CAN ALDI!

Aşırı yağışlar Pakistan’da 47, Afganistan’da 96 kişinin ölümüne neden oldu

A+A-

Aşırı yağışlar nedeniyle oluşan sellerde, Pakistan’da 47, Afganistan’da 96 kişi yaşamını kaybetti. Seller nedeniyle her iki ülkede birçok kişi kayboldu, çok sayıda insan yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Pakistan’da muson yağmurları yine ölümlere neden oldu. Şiddetli yağışların yol açtığı sellerde en az 47 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan’da aşırı yağışlar Pencap, Belucistan ve Sind eyaletlerinde sellere neden olurken, birçok şehirde acil durum ilan edildi.

Ülke çapında meydana gelen sellerde en az 47 kişinin yaşamını yitirdiğini ve sellerin birçok şehirde hasara yol açtığını bildiren yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini açıkladı. Pakistan ordusu ve afet yönetim kurumu da eyaletlerde kurtarma çalışamalarını sürdürüyor. Pakistan’da muson yağmurları her yıl can kaybına ve büyük maddi zarara neden oluyor.

Afganistan’da büyük felaket

Afganistan’da da aşırı yağışların neden olduğu selde 96 kişi öldü.

Afgan yetkililer, birkaç gündür devam eden yağmurlar nedeniyle Surubi kentinde dün meydana gelen selde 50’den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin kaybolduğunu ve yüzlerce kişinin yaralandığını, ölü sayısının 100’ü aşabileceğinden endişe edildiğini açıkladı.

Yerel yetkililer birkaç gündür devam eden yağmurlar nedeniyle kentte şimdiye kadar en az 96 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ölenlerin büyük bölümünü kadın ve çocukların oluşturduğu, selde çok sayıda hayvanın da telef olduğu kaydedildi.

Surubi Kent Konseyi Üyesi Alla Muhhammed, selden etkilenen 4 köyden şu ana kadar 96 kişinin cesedinin çıkarıldığını, en az 430 evin kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Alla Muhammed, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Selden Surubi Hastanesinin bazı bölümleri de zarar gördü.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.