1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SEN KİMSİN LAN”:
“SEN KİMSİN LAN”:

“SEN KİMSİN LAN”:

Girne Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndagörevli Yüzbaşı tartıştığı sivil vatandaşı kelepçeleyerek hapsetti

A+A-

EVRAK TARTIŞMASI:

Girne Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli Yüzbaşı Asım Şahin’in sahil güvenlik rıhtımında bağlı akrabasına ait gemiyi almaya giden Niyazi Korkmaz’ı aralarında “evrak kontrolü” konusunda başlayan tartışma sonrası tutukladığı iddia edildi

“SEN KİMSİN LAN”:

Niyazi Korkmaz: Evrakları tekrar kontrol edeceğini söyleyerek beni durdurdu. Ben kontrolün yapıldığını söyleyerek karşı çıkınca Yüzbaşı “Sen kimsin lan” diyerek hakaret etmeye başladı. Sonra Astsubay ve askerlerin yardımıyla zor kullanarak ellerimi plastik kelepçeyle arkama bağlayarak beni tutukladı

“5 SAAT KAPALI KALDIM”:

Tartışmanın yaşanmasına neden olan teknenin sahibi Yunus Gülduran: Niyazi’yi köpek kulübesine benzer telli bir bölgeye koydular. Sabah saat 11.00’den 16.00’ya kadar orada tuttular. Tutuklandığı andan itibaren Sahil Güvenlik Komutanlığı kapısında bekledik hiçbir bilgi vermediler

KORKMAZ ŞİKAYETÇİ OLDU:

Niyazi Korkmaz saat 16.30 sıralarında polise teslim edildi. Polis, Niyazi Korkmaz’ın ifadesini alarak serbest bıraktı. Ancak bu kez Korkmaz, kendisini alı koyan Yüzbaşı’dan şikayetçi olunca Girne Akçiçek Devlet Hastanesi’ne götürülerek kollarında kelepçenin neden olduğu izler raporla tespit edildi

Girne Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli Yüzbaşı Asım Şahin’in, sahil güvenlik rıhtımında bağlı akrabasına ait gemiyi almaya giden Niyazi Korkmaz’ı aralarında “evrak kontrolü” konusunda başlayan tartışma sonrası tutukladığı iddia edildi. Niyazi Korkmaz, askeri birlikteki telli bir alanda 5 saat boyunca elleri kelepçeli olarak hapsedildiğini iddia etti. Yunus Gülduran’a ait 9 metre 55 santim uzunluğundaki Yaren isimli balıkçı teknesi ile ilgili tartışma sonrasında Yüzbaşı Şahin tarafından elleri plastik kelepçeyle bağlanarak hapsedildiğini iddia eden Niyazi Korkmaz polise şikayette bulundu.

Tartıştı diye tutukladı
Konu ile ilgili Havadis’e konuşan Yaren isimli balıkçı teknesinin sahibi Yunus Gülduran, yaklaşık 1 hafta önce Girne Turizm Limanı’nda demirli 9 metre 55 santim uzunluğundaki Türkiye bandıralı balıkçı teknesini Metin Tületken’den satın aldığını ve ondan sonra sorunların başladığını söyledi.
Girne Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın satın altığı teknenin evrak kontrolünü yaptığını ve tespit ettiği eksikliklerin giderilmesini istediğini anlatan Gülduran, Türkiye’ye giderek balıkçı teknesinin devir işlemlerini gerçekleştirdiğini ve eksik olduğu söylenen evrakları tamamladığını anlattı.

Gülduran, Türkiye’deyken gemi Sahil Güvenlik Rıhtımı’na çekildİ
Gülduran, kendisinin Türkiye’de olduğu sırada Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın Girne Liman Başkanlığı’ndan yardım alarak balıkçı teknesinin Sahil Güvenlik Komutanlığı Rıhtımı’na çektirildiğini öne sürdü.

Yunus Gülduran, eksik olduğu söylenen tüm evrakları tamamladıktan sonra teknesini teslim almak için Girne Liman Başkanlığı’na gittiğini, Liman Başkanlığı’nın evrakların kontrol edilerek onayladığını anlattı.

Girne Liman Başkanlığı’nın Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı arayarak evrakların kontrol edildiğini ve eksik evrakın bulunmadığını söylediğini ifade eden Gülduran, yaşanan süreci şu ifadelerle anlattı: “Sahil Güvenlik Komutanlığı ise olayın polise intikal edildiği, konunun polisten takip edilebileceğini söyledi. Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek evrakları gösterdik. Teknemizi teslim almak için polisten onay aldık. Tekneyi almaya gittik çapaların eksik olduğunu görünce almadık. Tekrar polise gittik. Durumu anlattık. Onlar da ‘Gemi Sahil Güvenliğe çekilirken düşmüş olabilir’ dedi. İkna oldum. Bu olaylar cuma günü oldu. Ben de gemiyi, almayı bir sonraki güne bıraktım.”

Kendi gidemedi arkadaşını gönderdi…
Yunus Gülduran, dün sabah saatlerinde kendisinin işi olduğu gerekçesi çalışmaz durumda olan teknesini alması için akrabası olan Niyazi Korkmaz’ın başka bir balıkçı teknesi ile Girne Sahil Güvenlik Komutanlığı’na gönderdiğini anlattı.
Tekneyi çekerken Yüzbaşı müdahale etti…
Korkmaz’ın tekneyi çektiği sırada Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli Yüzbaşı Asım Şahin’in yeniden tekneyi kontrol etmek istediğini kaydeden Gülduran “Bunun üzerine Niyazi ile Yüzbaşı arasında tartışma başladı” dedi.

Yüzbaşı Asım, Niyazi’yi kelepçeledi
Tartışma büyüyünce Yüzbaşı Asım Şahin’in Astsubay ve askerlerini yanına çağırarak zor kullanarak Niyazi Korkmaz’ı yakaladığını, ellerini arkasında birleştirerek plastik kelepçe ile kelepçelediğini öne süren Gülduran, “Niyazi’yi köpek kulübesine benzer telli bir bölgeye koydular. Sabah saat 11.00’den 16.00’ya kadar orada tuttular” dedi.

“Kapıda bekledik bilgi vermediler”
Gülduran, Niyazi Korkmaz’ın tutuklandığı andan itibaren Sahil Güvenlik Komutanlığı kapısında beklediklerini ancak kimsenin hiçbir açıklama yapmadığı gibi, Yüzbaşı Şahin’in kimsenin kendisini aramaması içim haber yolladığını iddia etti.

Korkmaz: Beni maymun gibi hapsettiler
Niyazi Korkmaz ise başından geçenleri şu şekilde anlattı: Yeğenimin Yaren teknesini teslim aldığım sırada Yüzbaşı Asım Şahin, evrakları tekrar kontrol edeceğini söyleyerek beni durdurdu. Ben kontrolün yapıldığını söyleyerek karşı çıkınca Yüzbaşı “Sen kimsin lan” diyerek hakaret etmeye başladı. Sonra Astsubay ve askerlerin yardımıyla zor kullanarak beni tutukladı.
Yüzbaşı Şahin’in konuşurken kendisine “köpek” diye hakaret ederek bağırıp çağırdığını iddia eden Korkmaz, daha sonra Yüzbaşı Şahin’in kendisini Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda bulunan telli bir bölgeye kapattığını iddia etti. “Beni maymun gibi hapsettiler” şeklinde tepkisini dile getiren Korkmaz, Yüzbaşı Asım Şahin’i görevini kötüye kullanmakla suçladı.

Korkmaz, polise teslim edildi
5 saat boyunca köpek kulübelerinin olduğu telli bir bölgede tuttuğu iddia edilen Niyazi Korkmaz saat 16.30 sıralarında polise teslim edildi. Polis, herhangi bir suça bağlayıcı davranışı olmadığı gerekçesi ile Niyazi Korkmaz’ın sadece ifadesine başvurdu. Yüzbaşı Şahin tarafından 5 saat boyunca alıkonulan Niyazi Korkmaz, Yüzbaşı Şahin’in kendisini alıkoyduğu ve özgürlüğünü kısıtladığı gerekçesi ile şikayetçi oldu. Bunun üzerine Girne Adli Şube ekipleri tarafından Girne Akçiçek Devlet Hastanesi’ne götürülerek kollarında kelepçenin neden olduğu izler raporla tespit edildi.

Suriyeli mülteci olayına karışmışlardı
Yunus Gülduran ve Niyazi Korkmaz 2012 yılında Dipkarpaz açıklarında, Kıbrıs’a mülteci taşıyan bir sürat teknesinin batması sonucu 2’si çocuk 6 Suriyelinin öldüğü olayla ilgili olarak tutuklanmış ancak yargı sürecinde beraat etmişti.

HAVADİS

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.