1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. SENARYO TAMAMEN ÇALINTI İDDASI
SENARYO TAMAMEN ÇALINTI İDDASI

SENARYO TAMAMEN ÇALINTI İDDASI

Uğur Yücel'in hem yönetip hem de başrolünü Beren Saat ile paylaştığı 'Benim Dünyam' filmi için Hintli sinemacılar 'Black filmimizin kopyası. Bu şoke edici bir hırsızlık' yorumu yaptı.

A+A-

Yönetmenliğini Uğur Yücel ’in yaptığı, ‘Benim Dünyam’ filmiyle ilgili Hindistan ’dan ilginç bir iddia geldi.

Vatan gazetesinden Uğur Koçbaş’ın haberine göre Hintliler, uyarlama senaryosu Uğraş Güneş ve Can Yücel ’in kaleminden çıkan filmin yönetmen Sanjay Leela Bhansali’nin ‘Black’ (Siyah) adlı yapıtından uyarlanırken aşırıya kaçıldığını ve tamamen kopyalandığını iddia etti.

The Times of India gazetesi 2 dakikalık fragmanı izlediklerinde Bhansali’ye hiçbir referans görmediklerini belirterek, ‘Derin bir araştırma yaptığımızda senaryonun tamamen intihal (çalıntı) olduğunu gördük’ ifadelerini kullandı.

Benim Dünyam, 1950’li yıllarda geçiyor ve 2 yaşındayken görme ve duyma yetisini kaybeden bir kız olan Ela’nın hikayesini anlatıyor.

Ela’nın kendisini engellilere adayan Mahir Hoca ile tanıştıktan sonra yaşadıklarını anlatan film Büyükada ’da çekilmiş ve fragmanı da geçen hafta yayınlanmıştı. Film Ekim ayı sonunda vizyona girecek.

FRAGMAN İÇİN TIKLAYINIZ

fft16_mf1648235.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.