1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SENDİKAL PLATFORM “ZAM KAZIĞINI MUHATAPLARINA İADE ETMEK” İÇİN BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE EYLEM DÜZENLEDİ
SENDİKAL PLATFORM “ZAM KAZIĞINI MUHATAPLARINA İADE ETMEK” İÇİN BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE EYLEM DÜZENLEDİ

SENDİKAL PLATFORM “ZAM KAZIĞINI MUHATAPLARINA İADE ETMEK” İÇİN BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE EYLEM DÜZENLEDİ

Sendikal Platform üyesi örgütlerin temsilcileri, elektrik zammına karşı, “zam kazığını muhataplarına iade etmek” için Başbakanlık önünde eylem düzenledi.

A+A-

Sendikal Platform üyesi örgütlerin temsilcileri, elektrik zammına karşı, “zam kazığını muhataplarına iade etmek” için Başbakanlık önünde eylem düzenledi.

Sendikal Platform üyesi örgütler, ellerinde pankartlar ve üzerine “AKP + Halk düşmanı CTP-BG, DP-UG hükümeti” yazdıkları kazıkla bu sabah Başbakanlık önünde toplandı. Farklı örgütlerin kazıklarla geldikleri eylemde, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan toplanma sebeplerini açıkladı ve ardından KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ortak açıklamayı okudu.

Platform üyeleri konuşmaların ardından yanlarında getirdikleri kazığı başbakanlık binasının bahçesine koydular.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, halkın 4 aydır ülkede değişim sağlanacak diye beklediğini, ancak değişen bir şey olmadığını belirterek, halkın yine ekmek derdinde olduğunu ve sokaklara dökülerek kurumlarına sahip çıkma derdine düştüğünü söyledi.

Sendikaların, efendilerinin karşısında boyun eğenler gibi davranmayacağını, ta ki seçtiklerinin halkın taleplerini yerine getirene kadar haykırmaya devam edeceklerini söyleyen Kaptan, yöneticiler devletin halk için olduğunu kanıtlayana kadar seslerini duyuruncaya kadar yollarda olmaya devam edeceklerini kaydetti.

“Biz bu ülkeyi seviyoruz, bu ülkede var oluncaya kadar, sadece Kuzey’de değil tüm Kıbrıs’ta var oluncaya kadar burada olacağız” diyen Kaptan, yöneticilerin ya seslerine kulak vereceğini, ya da koltukları verdikleri gibi almasını da bildiklerini söyledi.

Kaptan, bugün yöneticilere halkı hatırlatmaya bir kez daha göstermeye geldiklerini vurguladı.

ORTAK AÇIKLAMA

Sendikal Platform’un hazırladığı ortak açıklamada, geçmiş hükümet dönemindeki icraatları nedeniyle UBP’ye eleştiriler yöneltildikten sonra, “iktidar koltuğuna bu yanlışları düzeltmek için vaatlerde bulunarak oturan CTP-BG/DP-UG hükümetinin AKP’ye teslim olarak, halka sırtını döndüğü, kurumlarını peşkeş çekmeye devam ettiği ve zamlarla halkın belini kırdığı” ileri sürüldü.

Hükümete ve AKP’ye bir çok suçlama getirilen ortak açıklamada, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin eşit ortağı olan Kıbrıs Türklerini 3. Sınıf vatandaş yapmayı başardılar. AKP’nin Kıbrıs’ta uyguladığı bu politikaları paketle Kıbrıs Türk toplumuna uygulamak isteyen CTP-BG/DP-UG hükümeti halkına ihanet etmektedir” görüşüne yer verildi.

Meydanlarda birlikte eylem yaptıkları şimdiki hükümet mensuplarının Sosyal Güvenlik Yasası, Göç Yasası’nı kaldırması, zamları durdurması özelleştirmeye karşı özerkleştirme politikalarıyla çözüm üretmeleri beklenirken halka ihanet etmeye devam ettiği savunulan açıklamada, hükümetin tolumun refahını, huzurunu ve moralini bozmayı görev edindiği ileri sürüldü.

Açıklamada ayrıca, son yapılan elektrik zammıyla ayrıcalıklıların korunarak, elektrik kurumunun peşkeş çekilmek istendiği ileri sürülerek, “Toplumun boğazına ilmek geçirilmiş, Kıb-Tek’in peşkeşine razı olması veya yüzde 30’a varan elektrik zammını kabul etmesi istenmiştir. Zamlar sürerken fakirlik sınırı altına itilen binlerce insanımıza yapılan bu ahlaksız teklif kabul edilemezdir” denildi.

ORTAK MÜCADELEYE DEVAM

Sendikal platform 6 Aralık Cuma günü saat 17.00’de tüm sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partilerin geçen hafta alınan karar doğrultusunda KTHY önünde buluşarak TC Elçiliğine ve Meclise yürüneceğini de duyurdu.

TAK

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.