1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SENDİKALAR EYLEM YAPACAK!
SENDİKALAR EYLEM YAPACAK!

SENDİKALAR EYLEM YAPACAK!

Sendikalar gelecek hafta eylem başlatıyorlar...

A+A-

İLK EYLEM ÇARŞAMBA GÜNÜ GAZİMAĞUSA’DA

ÖZKARDAŞ: “ÇARŞAMBA GÜNÜ GAZİMAĞUSA’DA 10.00-12.00 SAATLERİ ARASINDA EYLEM VE YÜRÜYÜŞ YAPACAĞIZ”

“AYNI EYLEM AYNI SAATLERDE 18 MART’TA GİRNE’DE, 25 MART’TA LEFKOŞA’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

 “MUHALEFETTEYKEN ‘EMEKTEN YANAYIZ’ DİYEN SİYASİ PARTİLER, BUGÜN HÜKÜMETTE VE ‘YEMEKTEN YANA’”

 Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş, hükümetin çalışanlar ve sendikalara yönelik politikalarını eleştirmek amacıyla bazı sendika ve örgütlerin gelecek haftadan itibaren bir dizi eylem yapacağını açıkladı.

Özkardaş, Kamu-Sen, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, Tıp-İş, Türk-Sen, Dev-İş, Güç-Sen, Hazine-Sen, Çağ-Sen, DAÜ-Sen ve DAÜ-BİR-SEN’in birlikte hareket edeceği eylemlerin ilkinin 11 Mart Çarşamba günü saat 10.00-12.00 saatleri arasında Gazimağusa’daki işyerlerinde gerçekleşeceğini belirtti.

Aynı eylemin aynı saatlerde 18 Mart’ta Girne’deki, 25 Mart’ta ise Lefkoşa’daki işyerlerinde yapılacağını kaydeden Özkardaş, Gazimağusa’daki eylem yürüyüşünün belediyenin önünde başlayacağını, diğer eylemlerin güzergahının ise daha sonra açıklanacağını belirtti.

ÖZKARDAŞ

Mehmet Özkardaş, sendikalar adına yaptığı eylemle ilgili açıklamasında, muhalefetteyken sendikalarla birlikte her eylemde yer alarak, "emekten yanayız " diyen siyasi partilerin, bugün hükümette ve sermayeyle birlikte kol kola "yemekten yana" olduklarını savundu.

Özkardaş, her yıl ortalama 400-500 milyon dolar vergi kaçırılmasına rağmen, sermayeye "vergi ve stok affı" çıkartanların ve “tüm yolsuzlukların hesabını soracağız” diyenlerin bugün yolsuzlukları ve usulsüzlükleri görmezden geldiklerini iddia etti.

Partizanca istihdamlarla kamuyu verimsiz ve hantal yapanların, verimliliği çalışma saatlerinin süresine bağlayarak, çalışma saatlerini değiştirerek, kamu çalışanlarını cezalandırmak istediklerini ifade eden Özkardaş, son beş yılda alım gücünün en az yüzde 50'sini kaybeden insanların yoksulluk sınırlarının altına düştüklerini kaydetti.

Özkardaş, KAMU-SEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, TIP-İŞ, TÜRK-SEN, DEV-İŞ, GÜÇ-SEN, HAZİNE-SEN, ÇAĞ-SEN, DAÜ-SEN,  DAÜBİR-SEN, ve eylemlere destek verecek olan diğer örgütlerin dün söylediklerini bugün inkar ederek, tersini yapan hükümete karşı mücadelesini sürdürme kararı aldıklarını açıkladı.

Özkardaş şöyle devam etti:

“Bu Bağlamda 11 Mart çarşamba günü saat 10.00-12.00 arası Gazi Mağusa'da örgütlü olduğumuz tüm iş yerlerinde iki saatlik eylem ve yürüyüş yapılacak. Saat 10.00'dan itibaren Gazi Mağusa Belediyesi önünde toplanılarak, Anıt Çemberine yürünecek ve orada bir konuşma yapılacak.

18 Mart çarşamba günü aynı saatlerde Girne'deki tüm iş yerlerinde eylem ve yürüyüş yapılacak, 25 Mart Çarşamba günü ise; Lefkoşa'daki tüm iş yerlerinde aynı saatlerde eylemler yapılacak.

Lefkoşa ve Girne'de yapılacak eylemlerdeki toplanma ve yürüyüş güzergâhı üyelere ve kamuoyuna bildirilecek.”

Özkardaş, eylemleri kırmak isteyen ve emeğin köleleşmesine hizmet edenlere; geleceğe sahip çıkarak ve eylemlere güçlü destek vererek hak ettikleri cevabın verilmesini de istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.