1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SENDİKALAR VE HALK BİRÇOK KONUDAN RAHATSIZ"
"SENDİKALAR VE HALK BİRÇOK KONUDAN RAHATSIZ"

"SENDİKALAR VE HALK BİRÇOK KONUDAN RAHATSIZ"

Özkardaş, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın “ek mesai giderlerinden rahatsızlık duyduğu”,

A+A-

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın “ek mesai giderlerinden rahatsızlık duyduğu” açıklamalarına karşılık, kendilerinin de ek mesai düzeninden hoşnut olmadığını, ancak sendikaların ve halkın da birçok konudan rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Özkardaş, ek mesai düzeninden hoşnut olmadıklarının nedenini ifade ederken, “Çünkü hem bedelini halkımız ödüyor, hem de personel eksikliği nedeni ile aile ve sosyal yaşantısı dahi kalmayan, boşanmaların en çok yaşandığı hemşirelik mesleğinde çalışanlar istemedikleri halde zorla ek mesai çalıştırılarak, yıpratılmaktadırlar” dedi.

Mehmet Özkardaş yazılı açıklamasında, ek mesainin siyasiler tarafından yaratıldığını ve büyütüldüğünü savunarak, halkın ve sendikaların da rahatsızlık duyduğu konular olduğunu kaydetti. Özkardaş, Mungan’a seslenerek şöyle devam etti:

“Halkın sağlığı üzerinden tasarruf yapıldığı ve sağlıkta eksik olan personel alınmadığı için, sağlıkta taşeron iş gücü çalıştırıldığı için ve tıbbi cihaz, alet ve ilaç eksikliği olduğu için rahatsızız.

Hiç gerekmeyen yerlere, sınavsız, münhalsız ve nitelik aramadan partizanca istihdamlar yaptığınız ve Kamuyu niteliksiz yaparak verimi düşürdüğünüz için rahatsızız.

Her yıl çalınan 400-500  milyon dolarlık vergi kaybına kayıtsız kalınması bir yana, vergi hırsızlarına vergi stok affı çıkartmanızdan rahatsızız.

Bazı imtiyazlı iş adamlarının milyonlarca dolarlık vergi borçlarının silinmesinden rahatsızız.”

Özkardaş, “hayat pahalılığını kaldıran yasa gücünde kararname çıkarılırken Meclisin ve sivil toplumun dışlanmasından, yolsuzluklara seyirci kalınmasından, Kıb-Tek'teki usulsüz istihdamlardan, denetime giden Sayıştay denetçilerinin kabul edilmemesinden, şaibeli akıllı sayaç ve santral alımlarından, Ercan'ın yağmalanmasından, maktu ücretlerden” rahatsız olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Göç Yasasını savunuyor olmanızdan, dün söylediklerinizin tersini yapıyor olmanızdan, tutarsızlıklarınızdan, sendikalara ve sivil topluma olan düşmanlıklarınızdan rahatsızız.

Sürekli olarak sabit ücretlilerin ve özel sektör çalışanlarının ekmeğine göz dikmenizden, sermaye ile bir olup emeği sömürmenizden rahatsızız. ‘Sendikasız hiç kimse çalıştırılamaz’ yasasını yapmıyor olmanızdan rahatsızız.

Kısacası Kıbrıs Türk halkını hiçe sayan ve hükümetinize dayatılanları bir emir gibi algılayıp, emeği ve sendikaları yok etmek istemenizden rahatsızız.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.