1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞENER: “GİRNE ÇEVRESİYLE ÖVÜNEBİLMELİ”
ŞENER: “GİRNE ÇEVRESİYLE ÖVÜNEBİLMELİ”

ŞENER: “GİRNE ÇEVRESİYLE ÖVÜNEBİLMELİ”

Mustafa Şener, Girne’nin çevre açısından iç açıcı bir durumda olmadığını belirterek, “Girne çevresiyle övünebilmeli” dedi.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Baraka Kültür Merkezi Girne Belediye Başkan adayı Mustafa Şener, Girne’nin çevre açısından iç açıcı bir durumda olmadığını belirterek, “Girne çevresiyle övünebilmeli” dedi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre Şener, Girne’nin artık çevresiyle övünebileceği bir yapıya kavuşmasının zamanının geldiğini, bunu sağlayacak proje ve çalışmalarının hazır olduğunu belirtti.

Şener, “Girne’nin çevresiyle bilinen ve övünülen şöhretini geri kazandırmak istiyoruz. Hedefimiz, doğayla uyum içinde yaşamayı başarabilmektir” dedi.
Herkesin sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu, günümüzde sağlıklı bir çevrede yaşamanın temel insan haklarından biri olarak kabul edildiğine dikkat çeken Şener, “İnsan hayatı ve gelecek nesiller açısından büyük önem taşıyan çevrenin, tüm değerleriyle birlikte, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürülebilmesi için korunması, hatta geliştirilmesi gereken bir değer olduğunu belirtti.

İnsanlar doğayı ve çevreyi korudukça, doğayla çevrenin de insanları koruduğunu ifade eden Şener, şunları kaydetti:

“Yarının doğası bugünden yaratılır ve sağlıklı yaşam, en evvel sağlıklı bir çevre ile olur. Özellikle Girne, Kıbrıs’ın doğal çevresiyle ön plana çıkmış en önemli turizm kentlerinden biridir. Oysa Girne’de limanına küsen yönetimiyle çevre kirliliği, her anımızı etkileyen olumsuz bir yaşam konusu olarak her sokakta, her caddede ve hatta pek çok sözde belediye projesinde karşımıza çıkmaktadır. Biz, Girne’yi birlikte yönetmek vizyonuyla yola çıktık.

Halkın bilgisine ayrıntılarıyla sunulan, vatandaşla iç içe, mahalleye kadar inerek gerekirse Mahalle Konseyleri’nin oluşturulacağı bir belediye yönetimi öngördük. En önemlisi Girnelilerin - başta çevre olmak üzere - projelere doğrudan katkı koymasını sağlayacak bir yapıyı vaad ediyoruz”.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.