1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SENİN HAKEMLİĞİNE DE, SENİ HAKEM YAPANA DA…”
“SENİN HAKEMLİĞİNE DE, SENİ HAKEM YAPANA DA…”

“SENİN HAKEMLİĞİNE DE, SENİ HAKEM YAPANA DA…”

Belediye Başkanı’na yakışmayan davranış… Hakeme küfür iddiası…

A+A-

Girne Ertuğrul Apakan Kapalı Spor Salonu’nda dün sabah 11:00 sıralarında oynanan ortaokullar arası hentbol maçında Esentepe Ortaokulu takımı antrenörü olarak sahaya giren Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, önce hakeme ağza alınmayacak küfürler etti, ardından da hakemin omzunu tutarak itti…

Esentepe Belediye Başkanı ve Esentepe Ortaokulu Hentbol takımı resmi antrenörü Cemal Erdoğan, Facebook’ta yazdığı yazılar nedeniyle İlke Ünlücan isimli vatandaşa telefonda tehdit ve hakaret dolu sözler yağdırmıştı.

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın ortaokullar arası hentbol maçında Esentepe Ortaokulu antrenörü olarak çıktığı maç esnasında hakemi taciz ettiği, küfür savurduğu iddia edildi. Erdoğan ise hakemin hatalı davranışlarından dolayı sinirlendiğini, ancak sadece “senin hakemliğine de, seni hakem yapana da…” dediğini savundu.

Başkan mı, antrenör mü?

Girne Ertuğrul Apakan Kapalı Spor Salonu’nda dün sabah 11:00 sıralarında oynanan ortaokullar arası hentbol maçında Esentepe Ortaokulu takımı antrenörü olarak sahaya giren Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, önce hakeme ağza alınmayacak küfürler etti, ardından da hakemin omzunu tutarak itti. Maçı takip eden seyirci, sporcu ve diğer hakemler tarafından da ibretle izlenen sözlü ve fiziki taciz hareketi sonrasında, maçın hakeminin olayı, bağlı olduğu federasyon ile polise intikal ettirdiği öğrenildi.

Maçı izleyen bir vatandaş tarafından gazetemize aksettirilen olay şöyle yaşandı:

Esentepe Ortaokulu ile Doğa Koleji arasında dün sabah 11:00 sıralarında devam eden hentbol maçı esnasında Esentepe ortaokulu sporcuların yaptığı oyun ihlali sonrasında sakatlanan oyuncular sebebiyle “7 metre” olayı meydana gelince oyun durdu. Hakemler, takımların antrenörlerini sahaya davet etmesiyle her iki takımın antrenörü de sahaya girdi. Tam bu esnada Cemal Erdoğan’ın tutarsız davranışları ve sözlü hakaretleri sonrasında hakemler “2 dakika” cezasını uyguladı.

Herkesin gözü önünde ağıza alınmayacak küfürler etti

Bu cezanın Esentepe Ortaokulu Takımı’na verilmesinin ardından öğrenci, seyirci ve maçın diğer hakemlerinin gözü önünde maçın hakemi M.E’nin arkasından gelen Esentepe Belediye Başkanı ve Esentepe Ortaokulu Hentbol Takımı antrenörü Cemal Erdoğan elini hakemin omzuna attı, ileriye doğru itekledi ve “Kuralları bilmiyorsan git öğren de gel,  öğrenmiyorsan s….r git” dedi. Bununla da yetinmeyen Cemal Erdoğan hakeme hitaben “senin hakemliğine s…..m” diyerek hakaret etti.

Kırmızı kartı gördü ama küfürlere devam etti

Bu hareketlerin ardından cebinden ihraç anlamına gelen kırmızı kartı çıkaran maçın hakemi M.E., bu kartı Cemal Erdoğan’a göstererek saha dışına çıkmasını istedi. Bu kartı gören Cemal Erdoğan yine seyirci, sporcu ve hakemlerin gözü önünde, maçın hakemine “senin yedi karnını s…….m,” diyerek küfürleri sıralamaya başladı. Gördüğü kırmızı karta rağmen sahadan çıkmamakta direnen Cemal Erdoğan, Esentepe Ortaokulu öğretmenlerinin ısrarı sonrasında sahayı terk etti. Cemal Erdoğan’ın sahayı terk etmesiyle birlikte hentbol maçı da kaldığı yerden devam etti.

“Başkanın yaptığı hiç etik değil”

Yaşanan bu olayın ardından, maç esnasında cereyan eden hareketlerin spor ve centilmenlikle bağdaşmadığını söyleyen ve maçı dakikası dakikasına takip eden bir öğrenci velisi, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın yaptığı hareket ve söylediği küfürlerden rahatsız olduğunu ve olayın duyurulması için Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne geldiğini ifade etti. Belediye Başkanı’nın eşinin o ortaokulda öğretmenlik yaptığını, Başkan Cemal Erdoğan’ın maça ve hakemlere bu şekilde müdahale etmesinin etik olmadığını belirtti.

“Hakem sükûnetini koruduğu için olay büyümedi”

Maçın hakemi M.E.’yi bu taciz ve küfürlere maruz kalmasına rağmen sükûnetini koruduğu için de tebrik ettiğini söyleyen öğrenci velisi, hakemin bu davranışının olayın büyümesini engellediğini ifade etti.

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin aradığı Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, maç esnasında meydana gelen olay hakkında şunları söyledi:

“Hakem kural hataları yaptı”

“Bu hakem bizim maça verilen yeni bir hakemdir. Bu hakem kuralları bilmiyor ve böylesi önemli bir maça bu hakem verilmemeliydi. Zira bu olayda provokasyon var diye düşünüyorum. Doğa Koleji, Doğu Akdeniz Üniversitesi bünyesinde yer aldığı ve bu hakemin de muhtemelen Doğu Akdeniz Üniversitesi mezunu olduğunu tahmin ediyorum. O sebepten okulunu kayırmış olabilir. Hakem maç esnasında 3-4 kez kural hatası yaptı. Benim iki oğlum da bu maçta oynuyordu, maç esnasında oğlumun birinin yüzüne tokat geldi ve sakatlandı.

“Senin hakemliğine de, seni hakem yapana da…”

Hakemin hatalı davranışlarından dolayı sinirlendim ve ona hitaben ‘senin hakemliğine de, seni hakem yapana da’ dedim ama arkasını getirmedim. Bana atfen söylenenler tamamen iftiradır, ben bu sözleri söylemedim, CTP’li bir belediye başkanı olduğum için de ayrıca seçimlere yönelik partimin yıpratılmak istendiğini düşünüyorum.

Başkanın bu ilk hareketi değil

Esentepe Belediye Başkanı, Esentepe Ortaokulu Hentbol takımı resmi antrenörü Cemal Erdoğan, Facebook’ta yazdığı yazılar nedeniyle İlke Ünlücan isimli vatandaşa telefonda tehdit ve hakaret dolu sözler yağdırmıştı. O zaman da Erdoğan’ın bu davranışı ülkede büyük tepki toplamıştı. Bu olayla ilgili haber,  Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin 21 Kasım 2014 tarihli sayısında yer almıştı.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.