1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘SENİN SİCİLİN BOZUK’
‘SENİN SİCİLİN BOZUK’

‘SENİN SİCİLİN BOZUK’

Sicilinin bozuk olduğunu ve bu tarz eleştirileri yapamayacak biri konumunda olduğunu iddia etti;

A+A-

 

Andıç, Tatar’ın hükümet icraatlarını eleştirmeye hakkı olmadığını söyledi

İhtiyat sandığı yönetim kurulu eski başkanı ve Hür-iş federasyonu eski başkanı Özay Andıç, Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu’nun konuğu oldu. ihtiyat sandığı, sosyal sigortalar ve emekli maaşlarındaki dengesizliklerin tartışıldığı programda Andıç, eski maliye bakanı Ersin Tatar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tatar’ın hiç Maliye Bakanlığı yapmamış biri gibi eleştireler de bulunduğunu savunan Andıç, Tatar’ın sicilinin bozuk olduğunu ve bu tarz eleştirileri yapamayacak biri konumunda olduğunu iddia etti.

“NEDEN BORÇLARI ÖDEMEDİN”

İhtiyat sandığının battığına dair soruların zaman zaman gündeme geldiğini ifade eden Andıç, KKTC’nin sonunun Arjantin gibi olmasını istemediğini ifade etti ve 4 buçuk yıl boyunca maliye bakanlığı yapmış olan Ersin Tatar’ın neden bu borçları ödemediğini soran Andıç sözlerini şöyle sürdürdü: “İhtiyat sandığının batması bugün için mümkün görünmüyor. Biz İhtiyat Sandığı olarak devletin dışında herhangi bir kurum ve kuruluşa hiçbir zaman borç para vermedik ama baktığımda iki milyarlık bir yükü birikimi olan bir kurumun bugün elinde 300 milyon civarında bir meblağ var.

“MAAZALLAH ARJANTİN GİBİ BATTIĞIMIZI İLAN EDECEĞİZ”

Paranın geri kalan büyük bir kısmı devlette borçtur. Devlet batmaz diyoruz ama bu şekilde devam ederse Arjantin gibi maazallah bizde battığımızı ilan edeceğiz. İnşallah o noktaya gelmeyiz. Gerçekten bu durum tehlikelidir. Geçenler de Ersin Bey ile ben bu konu hakkında bir görüşme yaptım.

Ersin Bey sanki hiç maliye bakanlığı yapmamış gibi bugün eleştiriyor. Üç gün önce o koltukta oturan sendin. 4 buçuk yıl iktidarda kaldın ve 4 buçuk yıl boyunca maliye bakanlığı yaptın, sen niye ödemedin? Koltuk gittikten sonra realiteleri konuşmaya başlarız ama koltukta oturduğumuz müddetçe de günü kurtarmanın hesaplarını yapıyoruz. Bu siyaset, siyaset değil. Bunun içindir ki bugün siyaset, yılan gibi bağrı yerde sürünmektedir. Bu siyaset kurumu ölümüne gün sayıyor.

“HİÇBİR GÜNAHI YOKMUŞ GİBİ HÜKÜMETİ ELEŞTRİYOR”

Eğer bu halk, bir yıl önce 2013’de göstermiş olduğu iradeyi bir kere daha gösterirse bugünkü meclisin yarısından fazlası dökülür. Kıbrıs Türk halkının geleceği buna bağlıdır. Artık yüzünüze bakarak, gülerek, düğün- dernek, cenaze yapılarak siyaset yapacaklarını zannedenler için o devir geçti artık. İnsanlar iş istiyor. Dün o koltukta oturan ne yaptı 2011 yılında emekliden vergi aldı. Bu adam bugün günün Maliye Bakanı.

Sayın Ersin Tatar bunları yaptı. Asgari ücreti iki yıl yerinden kıpırdatmadı. Sayın Bakan bugün televizyon, televizyon geziyor. Bunlardan kendisinin hiçbir günahı yokmuş gibi bugünkü hükümetin icraatlarını eleştiriyor. Eleştirmek en doğal hakkıdır ama senin sicilin bozuk. Emekliden vergi kesilmeye başladığı zaman en büyük eleştiriyi yapan CTP ve DP’idi. Bugün iktidarda yine bu iki partidir. Anayasa’nın ani hükmüne göre Anayasa’da bu uygulamayı Anayasa’ya aykırı bulduğu için ret etti. o günün Maliye Bakanı Sayın Ersin Tatar’da dedi ki Anayasa mahkemesi bunu reddederse ben kesmiş olduğum vergileri vatandaşa iade edeceğim dediğinde yıl 2011’di.

Üç yıl geçti aradan. Sayın Ersin Tatar bu hükümetin bugün icraatlarını eleştirir. Ben defalarca Ersin Bey’e söyledim ‘ Sakın ola ki bu uyulamaya gitme Anayasa mahkemesinden bu iş geri dönecek.’ Bunca emeklinin ahını aldın. İlahi adalet tecelli edecekse 2013’te Ersin Bey’in başına gelenler, bugün bu siyaseti güdenlerinde başına gelecektir. Bu halkla alay edip bu halkı kandırdığını zannedenler de bir sonraki seçimde cezalarını görecek.”

“İKİNCİ TUR EROĞLU İLE AKINCI ARASINDA OLACAK”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaştığına da dikkat çeken Andıç, seçimlerin ikinci tura kalabileceğini ve ikinci turun akıncı ile Eroğlu arasında olacağını iddia etti.Andıç, sözlerini şöyle tamamladı: “Tabi ki herkesin anayasal hakkıdır aday olmak ama ben bu süreç içerisinde bir tek CTP’nin sergilemiş olduğu pozisyonu içime sindiremiyorum.

Sayın Talat’a karşı yapılan saygısızlığı bir Kuzey Kıbrıs vatandaşı olarak ben içime sindiremedim. Ben çok çok iyi biliyorum ki Talat, gerçekten bu partiye çok şeyler verdi gerçek bir lider. Ne benim arzumla ne de başkasının arzusuyla olacak bir şey değildir. Kuzey Kıbrıs halkının taktiri kimden yana olacaksa herkes buna saygı duyacak. Benim kanaatime göre Akıncı ile Eroğlu arasında seçimler ikinci tura kalacak.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.