1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SENNAROĞLU, KAMU-İŞ YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ
SENNAROĞLU, KAMU-İŞ YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

SENNAROĞLU, KAMU-İŞ YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ve beraberindeki heyeti kabul etti.

A+A-

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, görüşmede, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’na bağlı kurum ve dairelerde çalışan Kamu-İş üyelerinin sorunları ele alındı.

Bakan Sennaroğlu, yaptığı konuşmada, bundan önceki bakanlığı sırasında TÜK’ün batma noktasında olduğunu hatırlatarak, o dönemde TÜK’ün kapatılması yönündeki söylemlere rağmen, kurumu batmaktan kurtardıklarını ve şu anda TÜK’ün özelleştirilmesi gerekliliğinden kimsenin bahsetmemekte olduğunu belirtti.

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Kamu-İş Sendikası ile geçmişte olduğu gibi bugün de el ele vererek sorunların üstesinden gelebileceklerine olan inancını dile getirdi.

Önceki CTP hükümeti döneminde TÜK’ün batma noktasında olduğunu ve özelleştirilmesi yönünde istemlerin dile getirildiğini hatırlatan Bakan Sennaroğlu, hükümet olarak buna sıcak bakmadıklarını, bugün ise gelinen noktada herkesin kendileriyle aynı noktaya geldiğini ve özelleştirmeden söz etmediğini vurguladı. 

O dönemde TÜK’de çalışan fazla işçileri devletin diğer dairelerine aktararak hem TÜK’ü batmaktan kurtardıklarını hem de çalışanları sokağa atmadıklarını ifade eden Sennaroğlu, sorunlara çare üretmek için çabalarının süreceğini söyledi. Sennaroğlu, TÜK’ün piyasada bir denge unsuru olduğunun altını da çizerek, sürdürülebilir bir yapıda, ekonomik akla uygun bir şekilde varlığını sürdürmesi temennisinde bulundu.
Kamu-İş yetkilileri ise, çalışanların sorunlarını dile getirerek, Toprak Ürünleri Kurumu’nda çalışan ve 2008 yılında devletin diğer dairelerine aktarılan işçilerin bulundukları yerlerdeki intibaklarının yapılması talebinde bulundu.

Tak

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.