1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SENNAROĞLU: “SU HAYATTIR”
SENNAROĞLU: “SU HAYATTIR”

SENNAROĞLU: “SU HAYATTIR”

''Su Hayattır''

A+A-

SENNAROĞLU

Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu da, “su hayattır” dedi ve sıcak iklim kuşağında olması, küresel ısınma ve ada ülkesi oluşu nedeniyle yer altı kaynaklarının azalması ve tuzlanması neticesinde KKTC’de bir su sıkıntısı yaşandığını kaydetti ve bu projenin tamamlanmış olmasının büyük bir nimet olduğunu dile getirdi.

Önder Sennaroğlu suyun Türkiye Cumhuriyeti tarafından kendileriyle paylaşılmasının Türkiye’nin KKTC’ye verdiği değerin bir göstergesi odluğunu da dile getirdi.

Yıllarca  Türkiye’den KKTC’ye nasıl su getirileceğinin düşünüldüğünü söyleyen Sennaroğlu, başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a  bu vizyonu ortaya koyduğu için, desteklerinden dolayı TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na, gayret ve çalışmalarından dolayı TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, diğer tüm katkı koyanlara teşekkür etti.

Bu projeye asrın projesi denmesinin çok yerinde bir karar olduğunu dile getiren Sennaroğlu, Türk mühendisliğinin üstün başarısı olan bu projenin  dünyada bir ilk olma özelliği taşıdığını da vurguladı.

Projenin  dünya ülkelerine bir örnek teşkil edeceğini de dile getiren Sennaroğlu, 75 milyon metre küplük bu suyun  yüzde ellisinin içme suyu diğer yarsının ise tarımsal amaçlı olarak  kullanılacağını ifade etti.

Kaynağın en iyi şekilde kullanılması, tek damlasının ziyan olmaması için yoğun çalışma içerisinde olunacağını da dile getiren Bakan Sennaroğlu, bu suyun ülkeye yeni tarımsal ürünler kazandıracağını da belirtti.

Suyun barış suyu olduğunu da kaydeden Sennaroğlu, su sıkıntısı içerisinde olması durumunda suyun Güney Kıbrıs ile de paylaşılabileceğinin  her zaman dile getirildiğini aktardı. Bu suyun adanın her iki kesiminde   kullanılmasının olası olduğunu da belirten Sennaroğlu, bunun çözüm ile adanın etrafındaki doğal kaynakların da ortak kullanımı açısından pratik oluşturacağını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.