1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SENNAROĞLU: “TİTİZLİKLE ÇALIŞIYORUZ”
SENNAROĞLU: “TİTİZLİKLE ÇALIŞIYORUZ”

SENNAROĞLU: “TİTİZLİKLE ÇALIŞIYORUZ”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, gıda üretiminde, tarladan sofraya kadar tek otoritenin kontrol edebileceği, güvenilir, çağdaş sistemleri inşa etme hedefiyle çalıştıklarını vurguladı.

A+A-

“GIDA ÜRETİMİNDE GÜVENİLİR, ÇAĞDAŞ SİSTEMLERİ İNŞA ETME HEDEFİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, gıda üretiminde, tarladan sofraya kadar tek otoritenin kontrol edebileceği, güvenilir, çağdaş sistemleri inşa etme hedefiyle çalıştıklarını vurguladı.

Sennaroğlu, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından alınan kararla 1945 yılından bu yana her yıl 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bu yıl “gıda güvencesi ve beslenme için sürdürülebilir gıda sistemleri” ana temasıyla kutlanan Dünya Gıda Günü’nde dünyada yetersiz ve sağlıksız beslenmenin öne çıktığını gözlemlemekte olduklarına vurgu yapan Sennaroğlu, dünya nüfusunun hızla arttığı, buna karşın ekilebilir tarım arazilerinin azalmakta olduğu dünyamızda gıdanın stratejik bir ürün halini almakta olduğuna dikkat çekti. 

Sennaroğlu, BM Dünya Gıda Örgütü verilerinin dünya genelinde her sekiz kişiden birinin açlık çektiğini ortaya koyduğunu söyleyerek, tarımsal üretimin geliştirilmesi ve denetiminin sağlanmasının bu koşullar altında daha da önem arz ettiğini kaydetti.

“GIDADA TEK OTORİTE GEREKLİ”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, sağlıklı toplumun yeterli üretim ve sağlıklı gıda sistemlerinin tesisi ile sağlanabileceğinden hareketle, ülkenin ihtiyacı olan üretimin yeterli düzeyde ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak için ilgili daireler ve alanında uzman ekipleriyle çalışmalarını sürdürmekte olduklarını vurguladı.

Sennaroğlu, günümüze kadar ülkemizde bölük pörçük uygulamalarla ele alınan gıda üretiminin bundan sonraki süreçte bir bütün olarak ele alınması arzusu içinde olduklarını belirtti.

“TİTİZLİKLE ÇALIŞIYORUZ”

“Her şeyden önce sağlıklı gıda tüketmeyi hak eden halkımızın gıda ihtiyacını karşılamak için tarımsal ürünlerin üretimden tüketime kadar her türlü sağlık denetiminin yapılması için titizlikle çalışıyoruz” diyen Sennaroğlu, Avrupa Birliği hedefinde olan bir ülke olarak AB standartlarına uygun üretim yapmanın önemine de vurgu yaptı.

Sennaroğlu, üretken bir tarım sektörüne sahip olan ülkemizde hedefin iç tüketim fazlası ürünlerin başta TC ve AB olmak üzere dünyanın her yerine ihraç edilebilmesi olduğunu da söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.