1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SENNAROĞLU: “TÜRKİYE’DEN GELEN SUYUN % 50’Sİ TARIM AMAÇLI”
SENNAROĞLU: “TÜRKİYE’DEN GELEN SUYUN % 50’Sİ TARIM AMAÇLI”

SENNAROĞLU: “TÜRKİYE’DEN GELEN SUYUN % 50’Sİ TARIM AMAÇLI”

Sennaroğlu, Türkiye’den gelecek suyun yüzde 50’sinin içme, yüzde 50’sinin de tarım amaçlı kullanılacağına dikkat çekerek, tarım amaçlı kullanılacak suyun yarısının Güzelyurt bölgesinde, geri kalan yarısının da Orta Mesarya bölgesinde kullanılacağını belir

A+A-

SENNAROĞLU: “TÜRKİYE’DEN GELEN SUYUN % 50’Sİ TARIM AMAÇLI”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Türkiye’den gelecek suyun yüzde 50’sinin içme, yüzde 50’sinin de tarım amaçlı kullanılacağına dikkat çekerek, tarım amaçlı kullanılacak suyun yarısının Güzelyurt bölgesinde, geri kalan yarısının da Orta Mesarya bölgesinde kullanılacağını belirtti.

CTP-BG Gazimağusa İlçesi’nin düzenlediği köy gezilerine katılan Bakanı Sennaroğlu, Türkiye’den gelecek su yanında kuraklık konusunda da açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in Serdarlı Belediye Başkan adayı Salih Bayraktar ve Geçitkale Belediye Başkan adayı Hasan Öztaş, aday oldukları bölgeleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinlediler.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, CTP-BG Gazimağusa İlçesi’nin düzenlediği köy gezilerine Gazimağusa milletvekilleri Asım Akansoy ve Ferdi Sabit Soyer eşlik ederken; Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu da davetli olarak katıldı.

Önce Serdarlı köyünü ziyaret eden heyet, burada köy halkı ile konuşarak sorunları dinledi. Serdarlı halkı yaşadığı sorunları CTP-BG’nin adayı Salih Bayraktar’la paylaşırken, Bayraktar 29 Haziran’da yapılacak olan yerel seçimlerde “Serdarlı Belediyesi’nin de ‘Yıldızlı Belediyeler’ arasına gireceği ve CTP-BG’nin yerel seçimlerdeki kalitesinin Serdarlı’ya da yansıyacağı” vaadinde bulundu.

SENNAROĞLU: “TÜRKİYE’DEN GELEN SUYUN % 50’Sİ TARIM AMAÇLI”

CTP-BG Gazimağusa İlçesi’nin düzenlediği köy gezilerine davetli olarak katılan Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Türkiye’den gelecek su hakkında konuştu. Gelecek olan suyun yüzde 50’sinin içme, yüzde 50’sinin de tarım amaçlı kullanılacağına dikkat çeken Sennaroğlu, tarım amaçlı kullanılacak suyun yarısının Güzelyurt bölgesinde, geri kalan yarısının da Orta Mesarya bölgesinde kullanılacağını anlattı.

Akdeniz bölgesinde yaşanan kuraklıkla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Sennaroğlu, bu dönem her bölgedeki kuraklık oranlarının tespit edilip yapılacak olan itirazların da değerlendirmeye alınacağını açıkladı.

NERGİSLİ VE GEÇİTKALE ZİYARETLERİ

CTP-BG Geçitkale Belediye Başkan adayı Hasan Öztaş, Serdarlı bölgesindeki ziyaretlerin ardından CTP-BG Gazimağusa İlçesi heyetiyle birlikte Nergisli Avcılık Atıcılık Birliği ve Nergisli Kadınlar Birliği işbirliğinde düzenlenen 1. Eko-Gün etkinliğine katıldı.

Etkinlikte Hasan Öztaş katılımcılarla sohbet edip bölgedeki ve Nergisli köyündeki sorunları dinledi; stantlardan alışveriş yaptı. CTP-BG Gazimağusa İlçesi heyeti de Geçitkale köyüne gerçekleştirilen ziyarette Geçitkale CTP-BG Belediye Başkan Adayı Hasan Öztaş’la birlikte köy kahvesine giderek vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlara hayata geçireceği projelerden bahseden Öztaş, ardından heyetle birlikte Geçitkale’deki esnafı gezdi.

VADİLİ, PAŞAKÖY VE AKDOĞAN ZİYARETLERİ

Mağusa İlçe Başkanı ve milletvekili Erkut Şahali başkanlığındaki bir heyet de Vadili Belediye Başkan adayı Hasan Kasap, Akdoğan Belediye Başkan adayı Ahmet Latif ve Paşaköy Belediye Başkan adayı Mahmut Erden ile birlikte köyleri ziyaret etti. Ziyaretlere davetli olarak katılan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ve Mağusa milletvekili Arif Albayrak da halka sohbet edip sorunları dinledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.