1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SENNAROĞLU: "ZAMDAN MUTLULUK DUYMUYORUZ..."
SENNAROĞLU: "ZAMDAN MUTLULUK DUYMUYORUZ..."

SENNAROĞLU: "ZAMDAN MUTLULUK DUYMUYORUZ..."

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) fuel-oil temin etmek için maddi kaynak bulamaması halinde ülkenin gelecek ay karanlıkta kalabileceğini söyledi

A+A-

“ZAM YAPMAKTAN MUTLULUK DUYMUYORUZ”

“HER KWS BAŞINA 8 KURUŞ GÖREV ZARARI, YILLIK 100 MİLYON TL…

“ELEKTRİK PROJESİ ZAMDAN İBARET DEĞİL”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) fuel-oil temin etmek için maddi kaynak bulamaması halinde ülkenin gelecek ay karanlıkta kalabileceğini söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Sennaroğlu, katıldığı bir televizyon programında, KIB-TEK’in ürettiği her KWS başına 8 kuruş görev zararı etmekte olduğunu, bunun ayda 8 milyon, yılda ise yaklaşık 100 milyon TL zarar anlamına geldiğini belirtti.

Mevcut durumu hükümete gelir gelmez kucaklarında bulduklarını belirten Sennaroğlu, zammı yapmaktan mutluluk duymadıklarını ancak kredi alma kapasitesini yitiren kurumun, elektrik üretimine devam edebilmesi için bunun şart olduğunu söyledi.

KIB-TEK’in akıbetinin KTHY ve Ercan Devlet Hava Limanı gibi olmaması için bu zammın zaruri olduğunu söyleyen Sennaroğlu, özelleştirme yerine özerkleştirme hedeflerinden vazgeçmediklerini, kendisinin özelleştirmeyi içeren herhangi bir çalışma içerisinde bulunmayacağını vurguladı.

“UBP’NİN KASIM 2011 ZAMMI YÜZDE 30”

Hükümeti zam yapmakla eleştiren muhalefet partisi Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Kasım 2011’de yapmış olduğu zammı da hatırlatan Sennaroğlu, UBP’nin o dönemde elektriğe yüzde 30 oranında zam yapmış olduğunun gözden kaçmaması gerektiğini belirtti.

Sennaroğlu, kurumun akaryakıtı 8 ay vadeli aldığını, ancak doların da sürekli yükselme trendinde olması nedeniyle dolaylı bir finansman maliyeti olduğunu ifade ederek, buna kredili alım nedeniyle navlun maliyetinin de eklenmesiyle finansman maliyetlerinin katlandığını kaydetti.

“ELEKTRİK PROJESİ ZAMDAN İBARET DEĞİL”

Elektrik konusunda hükümetin yapmış olduğu kapsamlı projede yalnızca zam olmadığını, elektrik sorununun çözümü ile ilgili birçok adımın yer aldığını vurgulayan Sennaroğlu, projede yer alan diğer önerilerin göz ardı edilmemesini istedi.

Geçmiş UBP hükümetinin Enerji Bakanı’nın, sürekli olarak Türkiye’den KKTC’ye kablo ile elektrik getirileceğine yönelik bir projenin varlığından söz ettiğini belirten Sennaroğlu, ancak yaptıkları tüm araştırmalara rağmen böyle bir projeye rastlamadıklarını kaydetti.

“BELEDİYELERİN BORÇLARI”

Belediyelerin KIB-TEK’e borçlarının belediyelere ödenen katkı payından kesilmesi yönündeki sendika talepleri ile ilgili değerlendirmede de bulunan Sennaroğlu, “Ülke ve belediyeler hepimizin. Zaten borç batağında olan belediyeler böyle bir uygulama ile daha da batağa sürüklenir” dedi.

Belediye hizmetlerinin kötüleşmesinin sonuç olarak halkı etkileyeceğini söyleyen Sennaroğlu, “Belediyelerin 120 milyon civarındaki borcunu bu hükümet mi yarattı?” diye sordu.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.