1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SERBEST BIRAKILDILAR!
SERBEST BIRAKILDILAR!

SERBEST BIRAKILDILAR!

Dağaştı ve Işıklar serbest

A+A-

Geçtiköy’de kısa süre önce Kamil Göktepe’nin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet veren kamyonun kullanımında olduğu Aşan Nakliyat LTD’in sahibi Mahmut Dağaştı ve taş ocağı sorumlusu Musa Işıklar teminata bağlandı

Ceren ÖZBİL

Kamil Göktepe’nin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili devam eden soruşturma kapsamında kısa süre önce mahkeme emriyle tutuklanan Aşanlar Nakliyat LTD., isimli şirketin sahibi Mahmut Dağaştı ve şirketin taş ocağı sorumlusu Musa Işıklar, teminatla serbest bırakıldı.

Mahmut Dağaştı 100 bin TL'lik, taş ocağı sorumlusu olan Musa Işıklar da 50 bin TL'lik şahsi kefalete bağlandı.

Ayrıca her ikisinin de yurt dışına çıkışı yasaklanarak, seyahat belgelerine el konuldu. Dağaştı ve Işıklar, yargılanınca dek en yakın polis karakoluna hafta da bir ispat-ı vücutta bulunacak.

Zanlılar dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi yargısı huzuruna çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, iddia makamı adına hazır bulunan Savcı Emine Taşkın, Girne Polis Müdürlüğü Trafik Şubesi’nde görevli polis çavuşu Adil Ertepınar’ı tanık olarak mahkemeye dinletti.

"Kayıtlı plaka ile takılı plaka farklı"

Adil Ertepınar, kaza anında, üzerinde GK 431 numaralı plaka takılı olan kamyonun plakasının gerçekte GT 528 ve Kahveci LTD., adına kayıtlı olduğunu belirterek, aynı zamanda kaza günü kamyonu kullanan Jeyhun Babayev’in de Aşanlar Nakliyat’a Musa Işıklar tarafından alındığını ve şirkette 1 Mart’ta çalışmaya başladığını belirtti.

Ertepınar, yürütülen soruşturmada, kazaya sebep olan kamyonun şasi numarası ile plakasının uyuşmadığının tespit edildiğini kaydetti. Kaza sırasında kamyonun üzerinde olan plakanın GK 431 olduğunu ancak bu plakanın kamyonun gerçek plakası olmadığını ifade eden Ertepınar, kamyonun gerçek plakasının GT 528 ve Kahveci LTD.’e kayıtlı olduğunun tespit edildiğini söyledi.

 

“Kamyon birkaç kez el değiştirdi”

Polis çavuşu Ertepınar, kamyonun birkaç kez el değiştirdiğini ve bu kamyonun başka hangi şirketler tarafından kullandığının araştırılacağını belirtti. Kahveci LTD., direktöründen ifade alındığını belirten Ertepınar, hâlâ ifadesi alınması gereken kişiler olduğunu bildirdi.

Yürütülen soruşturma kapsamında, zanlı 2 Musa Işıklar’ın, Aşan Nakliyat’a ait Akçiçek Köyü’nde bulunan taş ocağının sorumlusu ve kamyonu sürücüsü Jeyhun Babayev’i işe alan kişi olduğunun tespit edildiğini ve Babayev’in işe 1 Mart 2017 tarihinde başladığının da öğrenildiğini belirtti.

Ertepınar, mahkemeden, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, Mahmut Dağaştı’nın 100 bin TL'lik ve Musa Işıklar'ın da 50 bin TL'lik şahsi kefalet senedi imzalaması karşısında tekrar yargılanıncaya dek serbest kalmasına emir verdi.

Ayrıca zanlıların yurt dışına çıkışı da yasaklanarak, seyahat belgelerine el konuldu.

Jeyhun Babayev cezaevinde...

Kamyon şoförü Jeyhun Babayev ise davaları görüşülünceye kadar, 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmişti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.