1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SERBEST BIRAKILDILAR AMA YİNE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
SERBEST BIRAKILDILAR AMA YİNE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

SERBEST BIRAKILDILAR AMA YİNE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Uyuşturucudan yargılanacaklar

A+A-

Lefkoşa Ankara Çağlayan Parkı’na düzenlenen operasyonda uyuşturucu alma, verme tasarruf suçlarıyla yakalanan biri 17 yaşında dört genç teminatla serbest bırakıldı ancak teminat şartını yerine getiremedikleri için cezaevine gönderildi.

Parkta yakalanan zanlılar Ekrem Kazak, Ö.M., ve Mehmet Dikmen’in konu maddeyi 50 TL karşılığında Değirmenlik sakini Abdullah Süzer’den aldığı tespit edilmişti. 

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlamasıyla tutuklanan zanlılar dün teminata bağlanılmak üzere Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Damla Güçlü, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Metin Düzener’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Düzener, 28 Kasım 2013 tarihinde saat 21.45 sıralarında Ankara Çağlayan Parkı Lefkoşa’da şüpheli olarak görülen zanlılar Ekrem Kazak ve Ö.M.’nin üzerinde yapılan aramada, zanlı Ekrem Kazak’ın kot pantolonunun sol cebinde 154 miligram Sentetik Cannabionid türü  uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını kaydetti.

Metin Düzener, her iki zanlının da ifade verdiğini ve yapılan soruşturmada konu maddeyi, 50 TL karşılığında Değirmenlik’te sakin Abdullah Süzer’den aldıklarını ve yanlarında zanlı Mehmet Dikmen’in de olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Düzener, zanlı Abdullah Süzer ve Mehmet Dikmen’in dün tutuklandığını söyleyerek, Süzer’in kiralık aracında uyuşturucu madde kalıntısı bulunduğunu kaydetti.

Polis çavuşu Metin Düzener, zanlı Ekrem Kazak’ın KKTC, diğer üç zanlının TC vatandaşı olduğunu söyleyerek, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit, 4 zanlının da yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmeleri, birer kefilin 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve zanlı 2, 3 ve 4’ün haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması karşılığında tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.