1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SERDAR DENKTAŞ KOALİSYON ORTAĞINI ELEŞTİRDİ
SERDAR DENKTAŞ KOALİSYON ORTAĞINI ELEŞTİRDİ

SERDAR DENKTAŞ KOALİSYON ORTAĞINI ELEŞTİRDİ

Serdar Denktaş Koalisyon ortağının tavrını eleştirdi.

A+A-

YENİ DÖNEMDE DE DP ULUSAL GÜÇLER GİRNE İLÇE BAŞKANI MUSTAFA ÖZDEĞİRMENCİ

GİRNE İLÇE KADIN ÖRGÜTÜ BAŞKANI HANDE KAYASAL ÇELİKDEN, GİRNE İLÇE GENÇLİK ÖRGÜTÜ BAŞKANI NECİP CEM GÜNEYLİOĞLU OLDU

DENKTAŞ: “BİZİM SİHİRLİ DEĞNEĞİMİZ PROGRAMIMIZDIR,VİZYONUMUZDUR. KOALİSYON ORTAĞI İLE BİRLİKTE HAZIRLADIĞIMIZ PROGRAMDIR. BUNLARI HAYATA GEÇİREBİLMEK İÇİN ZAMANA İHTİYAÇ VARDIR. İŞTE O ZAMAN ARTIK 1 OCAK İTİBARI İLE BAŞLAMIŞTIR”

ŞONYA: “DEMEK Kİ BİR SIKINTI, BİR RAHATSIZLIK VAR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Girne İlçesi IX. Olağan Kongresi yapıldı. Girne İlçe Örgüt Başkanı Mustafa Özdeğirmenci, tek aday olduğu kurultayda, yeni dönemde de başkanlık görevini  sürdürmek için destek aldı.

DP/UG Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Oscar Vuni Palace Hotel’de gerçekleşen kongreye, DP/Ulusal Güçler Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve eşinin yanı sıra, Genel Sekreter Bengü Şonya, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ve bazı milletvekilleri ile partililer de katıldı. Kongrede Divan Başkanlığını Hasan Taçoy yaptı.

DENKTAŞ

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, kongrede yaptığı konuşmada, zor bir dönemde hükümete geldiklerini; ekonomiden eğitime, tarımdan turizme birçok sorunla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Hükümet programın süratle hayata geçirilmeye başlandığını belirten Denktaş, geçen 3 aylık dönemde hiç istemeseler de, gereklilikten dolayı bazı kararlara imza attıklarını kaydetti.

“ZAMAN ARTIK 1 OCAK İTİBARI İLE BAŞLAMIŞTIR”

Hükümetin vizyon ve programına değinen Denktaş, “Bizim sihirli değneğimiz; programımızdır, vizyonumuzdur, geleceğe yönelik hazırlığımızdır. Koalisyon ortağı ile birlikte hazırladığımız programdır. Bunları hayata geçirebilmek için zamana ihtiyaç vardır. İşte o zaman artık 1 Ocak itibarı ile başlamıştır” dedi.

Geçici statüdeki işçiler konusunda ise Denktaş, kamu görevlileri yasasında değişiklikler yapılmak üzereyken söz konusu geçiciler üzerinden yapılan tartışmanın “gereksiz” olduğunu ifade ederek koalisyon ortağının tavrını eleştirdi.

Serdar Denktaş, “mesele daha önce iki dudak arasında işe alınanları, bu kez iki dudak arasında durdurulmasını önleme meselesi değildir, ama bir koalisyon hükümetinde, bir ortağın Merkez Yönetim Kurulu’nda aldığı bir kararı hükümet kararı haline dönüştürme çabasına ‘Dur!’ diyebilme meselesidir” dedi.

KAMU REFORMUNA TEHDİT”

Denktaş, yaşanan tartışmaların “Kamu Reformu” önünde engel oluşturma tehdidi taşıdığını kaydetti.

DP Ulusal Güçler’in diğer partilerden farklı olduğunu ülke insanına göstermek için yoğun bir çalışma içine girdiklerini belirten Denktaş, yerel, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde izlenecek tavrın, kurultayda oluşacak yeni yönetimce belirleneceğini söyledi.

ŞONYA

DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya ise, salondaki kalabalığın kendisini tatmin etmediğini belirterek “demek ki bir sıkıntı, bir rahatsızlık var” dedi.

DP Ulusal Güçler’in Genel Seçimlerdeki başarısının sırrının kademelerin birlikte çalışması olduğunu ifade eden Bengü Şonya, “Benim ümidim ve arzum tüm arkadaşlar ile birlik ve beraberlik içerisinde önümüzdeki iki zorlu sınavı, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de vererek üçüncü sınav olan genel seçimlere birinci parti çıkmaktır” şeklinde konuştu.

ÖZDEĞİRMENCİ

DP Ulusal Güçler Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci de konuşmasında, birlik, beraberlik ve dayanışmanın partiyi iktidara taşıdığını söyledi.

Özdeğirmenci, partililere birlik çağrısında bulundu ve “Hükümette olduğumuz bu dönem birlik ve beraberlik zamanıdır” dedi.

HANDE KAYASAL ÇELİKDEN

DP Ulusal Güçler Girne İlçe Kadın Örgütü Başkanlığına seçilen Hande Kayasal Çelikden de “Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar” dedi.

NECİP CEM GÜNEYLİOĞLU

DP Ulusal Güçler Girne İlçe Gençlik Örgütü Başkanlığına seçilen Necip Cem Güneylioğlu ise kürsüdeki kısa konuşmasında, ortaya koydukları mücadele ve hizmetlerin gayesinin devletin varlığı ve Kıbrıs Türk halkının refahı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından DP Ulusal Güçler Girne İlçesinin faaliyet ve mali raporları okunarak aklandı. Daha spnra seçime geldi.

GİRNE İLÇE BAŞKANI MUSTAFA ÖZDEĞİRMENCİ

DP Ulusal Güçler Girne İlçe Başkanlığına oybirliğiyle tek aday olan Mustafa Özdeğirmenci yeniden oybirliğiyle seçildi.

İLÇE YÖNETİM VE DİSİPLİN KURULU

Kongrede yapılan seçimde ilçe Yönetim Kurulu’na Hatice Aşık, Sedat Hacımehmet, Mehmet Yılmaz, Ömer Belakoy, Ahmet Denizer, Sadrettin Çınaroğlu, Hasan Eşref, Yücel Kesiner, Ersin Çağlayan ve Fuat Zor oybirliğiyle atandı.

İlçe Disiplin Kurulu’na ise oy birliğiyle Ercan Alp, Ali İhsan Zobu, Ali Osman Hürrüstem, Hüseyin Peynirci, Burak Kuni, Selayettin Çağlayan, Mahmut Düzdaban getirildi.

DİĞER ORGANLAR

DP Ulusal Güçler Girne İlçe Kadın Örgütü Başkanlığına, tek aday olan Hande Kayasal Çelikden; Yönetim Kuruluna ise Emine Dağyaran, Dicle Güçlüsoy, Şengül Sarıbaş, Naime Bakay, Gülbahar Güneş, Düriye Yılmaz, Safiye Cevizci, Demet Tutuşka, Selda Alkan, Meryem Doğanay, Mukeddes Derat, Emine Akmanlar getirildi.

DP Ulusal Güçler Girne İlçe Gençlik Örgütü Başkanlığına da tek aday olan Necip Cem Güneylioğlu oy birliği ile getirildi. Yönetim Kuruluna ise İzzet Eralp, Selen Bayram, Mehmet Tarım, Cemal Düzdaban, Ersel Ataksoy, Camal Yaşınsaz ve Deniz İpek seçildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.