1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SERDAR DENKTAŞ: "TELKİN HÜKÜMETİ"
SERDAR DENKTAŞ: "TELKİN HÜKÜMETİ"

SERDAR DENKTAŞ: "TELKİN HÜKÜMETİ"

Serdar Denktaş: "Telkin Hükümeti"

A+A-

 

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, CTP-BG ile UBP arasında kurulan koalisyon hükümetini ‘telkin hükümeti’ şeklinde niteledi…

Denktaş’a göre Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği ile TC Yardım Heyeti’nin kendisinin hükümette istenmediği doğrultusunda bilinen telkinleri karşısında dayanıksız davrandı…

Kıbrıs Postası

Kıbrıs Postası’na değerlendiren DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, CTP-BG ile UBP arasında kurulan koalisyon hükümetini ‘telkin hükümeti’ şeklinde niteledi…

Denktaş’a göre Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği ile TC Yardım Heyeti’nin kendisinin hükümette istenmediği doğrultusunda bilinen telkinleri karşısında dayanıksız davrandı…

Denktaş’ın yurtdışında olduğu sürece hükümetin Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) ile kurulacağı beklentisi olmasına karşın Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP-BG UBP ile koalisyon kurması hakkında Serdar Denktaş şöyle dedi; “Sayın Talat’la ben yurtdışında olduğum sürece temasımı olmadı ama bu koalisyonun kurulması yönünde talebin, telkinin -adını ne isterseniz koyun- geldiğini bütün memleket konuşuyor. Türkiye’nin Lefkoşa elçiliği, TC Yardım heyetinden bu telkinin geldiği konuşuluyor. Bunu herkes konuşurken benim açıkça ifade etmemde bir çekincem yok. Belli ki bu yönde bir telkin gelmiştir.”

“Ertuğruloğlu’nun ne dediğini öğrendik”

“Talat, 2010 intikamını alma dürtüsüyle de bu talebi kabul etmiştir ve bu yönde gelişme oldu. Zaten UBP içerisinden de bize gelen bilgiler, Tahsin Ertuğruloğlu’nun ‘Türkiye Serdar’ı istemiyor dolaysıyla bu hükümeti kurmak mecburiyetindeyiz’ dediğini biliyoruz… Biz değil kendileri bunu ortaya koyuyor…”

Ben de TC Yardım Heyetini istemiyorum burada”

Denktaş koalisyonun şekline dair telkin adresinin coğrafya olarak Türkiye değil, adadaki Türkiye kurumları olduğunun altını çizdi.

Denktaş, “Türkiye telkini dediğimiz belirttiğim gibi buradaki Elçilik ve TC Yardım Heyetidir. ‘Beni istemiyorlar’ söylemi ne kadar doğrudur bilmem ama işin doğrusu ben de Yardım Heyeti’ni istemiyorum burada... Dolaysıyla bu, karşılıklı bir sorun halinde duruyor… Programımızda da zaten Yardım Heyeti ile ilgili görüşlerimizi ortaya koyduk. ‘Paralel hükümet gibi süren yapı bize zarar verir’ dedik. Eğer bunu söyledik diye istenmiyorsak ‘istenmemeye’ doğrusu devam edelim. Zira bu bizi üzmez” diye konuştu.

Talat zannettiğim gibi dayanıklı değilmiş meğer”

Denktaş şöyle devam etti; “Mehmet Ali Talat da bu yönde, aynı şeyi söylemedi mi?” şeklindeki soruya karşılık ise Denktaş “Ben Talat’ı daha dayanıklı diye tahmin ederdim ama belli ki zannettiğim gibi dayanıklı değilmiş. Çok uzun zamandır da söylemekteyim; UBP-CTP koalisyonu kurulmalı diye.. Neden söylerdim bunu: Biri muhalefette diğeri iktidarda oldu bugüne kadar ve kamplaşma suretiyle bundan yararlandılar. Aslında her ikisi de aynı çizgide hareket eden, yaklaşımları aynı olan iki parti… Şimdi bunu görme, bu iddiayı fiilen yaşama fırsatı var. O anlamda eğer tüm halkımızın da inandığı gibi elçiliğin bu hükümeti kurmasında etkisi varsa ki –öyle görünüyor- teşekkür de etmek lazım. Halkımıza bu ikilinin, CTP ile UBP’nin aynı olduğunu göstermek bakımından… Çünkü bunun imkânını yaratmış oldular…”

Çok gitmez, bizi erken seçime taşırlar”

Hükümetin nasıl gideceğine ilişkin ise Denktaş, “Çok uzun gitmez, bizi erken seçime taşır. Üçüncü bir hükümet kurulur mu bu mecliste? Sayısal olarak elbet mümkündür ama ne kadar doğru olur, faydası olur ayrı bir tartışma konusu” değerlendirmesini yaptı.

Özgürgün’le temas ettiğim iddiası kesinlikle yalan”

“UPB PM’de Özgürgün’ün ‘başka alternatifimiz yok mu?’ şeklindeki PM mensuplarının sorularına yanıtla ‘Serdar Bey’le temasım oldu bana söylediklerini söylersem kendisine selam bile vermezsiniz’ dediği iddia edildi. Bu temas doğru mu, bir şey söylediniz mi?” şeklindeki soruya karşılık ise Denktaş “kesinlikle yalan… Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Hüseyin beyle herhâlde birkaç kez selamlaşmışızdır. Bu konu hiç gündeme gelemdi. 26 ile hükümet olma zaten sıkıntılı… Bunu söylemesinin nedeni: Belli ki Tahsin Ertuğruloğlu ile bir al-ver oynuyor… Hüseyin de bu yalanı söylemek sureti ile UBP tabanına başka alternatif yok mesajını vermeye çalışmıştır… 26 ile ancak seçim hükümeti olabilirdi ama dediğim gibi asla gündeme gelemdi, konuşulmadı.

Talat bize usulen geldi…”

Denktaş, Talat’ın koalisyon görüşmelerine usulen geldiğini, öncesinde telkine uğrayarak ikna olduğunu da iddia etti.

CTP-UBP koalisyonunu olası ‘katı atık ihalesi’ hazırlığı anlamında bir girişim olabileceğine de işaret eden Denktaş sözlerini şöyle sürdürdü; “CTP açısından baktığımda ise, bunca yıldır birbirlerine karşı söyledikleri sözlerden sonra halen her iki parti tabanında var olan ve sosyal medyaya yansıyan itirazlara baktığımızda bunun sürmeyeceği ortada… Belli ki sağlam bir telkin gelmiş… Bizimle Talat iki kez görüştü. Bize getirdiği önerilerle UBP’ye götürdüğü öneriler aynı değilmiş. Bunu da örendik… Demek ki bize sadece usulen geldi, öncesinden belli ki telkinler yapılmış… DP ile neden devam etmedikleri konusunda bir açıklamaları yok”

Ercan’ı geri alamama nedeni CTP’dir”

“Şunu söylemem lazım, hep eleştirildiğim Ercan konusunda… Ercan’ı geri almak noktasında: Bunun sebebi biz değiliz CTP’dir… Bizim bu yönde ısrarlı tavrımıza rağmen CTP, bu konuda adım atmamızı engelledi…

Bir tek konu gelir gündeme: Bu hükümet neden bozuldu diye… Bir katı atık ihalesi hazırlığı vardı ve biz buna engel olduk. Nedeni de şu: çöpten enerji yaratma yönünde bir yaklaşımdı bu CTP tarafından getirilen… İncelettim ve günün sonunda ortaya çıkan: böylesi bir yatırım yapan kişi eninde sonunda yeterince çöp bulamayacağı için çöp ithaline girecek ve bu gerekçelerle karşısında durduk. En son Özkan Bey bunu yeni hükümete bırakalım dedi. Bu proje için mi bu hükümet kuruluyor bu soruda aklımızda duruyor… Bu hükümet hayırlı mı olacak mı göreceğiz. Doğru adım attıkları müddetçe ilk kez ana muhalefet olarak gerekli destek ve katkıyı veririz… Yanlışı da duyururuz. 8 vekilimiz var… ”

DP’den istifalar var mı?

Denktaş, DP’den olası istifa söylemlerine değindi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Söylenen bir şey daha vardı hep: Milletvekillerimiz istifa edecek, bakan olmayanlar ve sair diye… Partinin MYK’sı Başkanlık Divanı ve Meclis Gurubu birlikte yaptığımız toplantıda oy birliği ile teknokrat kabine oluşumuna karar verdik ve bunu da Talat’a duyurduk.

UBP ile anladığım kadarıyla teknokrat kabine konuşmuyorlar. Bunu kabul eden, teknokrat kabineye destek vereceğini beyan eden vekiller istifa edeceklerdi diye suçlanması da doğrusu benim de arkadaşlarımın da ağırına gitti. Çünkü hakaret… Dün yeniden bir gurup toplantısı yaptık ve böyle bir konunun gündemde olmadığını çok açık iken ve teknokrat kabineye destek verilmişken böyle bir iddia hakaret…”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.