1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SERDAR DENKTAŞ: "VATANDAŞ CEP TELEFONUYLA DAHA UCUZA KONUŞACAK"
SERDAR DENKTAŞ: "VATANDAŞ CEP TELEFONUYLA DAHA UCUZA KONUŞACAK"

SERDAR DENKTAŞ: "VATANDAŞ CEP TELEFONUYLA DAHA UCUZA KONUŞACAK"

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, GSM telefon görüşme ücretlerinde yapılacak yeni düzenlemeyle hem devlet gelirlerinin artacağını, hem de vatandaşın daha ucuza görüşeceğini söyledi.

A+A-

SERDAR DENKTAŞ: “GSM’DE DÜZENLEMEYLE HEM DEVLETİN GELİRİ ARTACAK; HEM VATANDAŞ DAHA UCUZA KONUŞACAK”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, GSM telefon görüşme ücretlerinde yapılacak yeni düzenlemeyle hem devlet gelirlerinin artacağını, hem de vatandaşın daha ucuza görüşeceğini söyledi.

Denktaş, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu 2013 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın görüşüldüğü Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, telefon ücretlerinin Türkiye ile eşitlenmesine ilişkin yasal düzenleme başlattıklarını söyledi.

Muhalefetin de bundan haberdar olduğunu ve “biz söyledik, onlar da yaptı” gürültüsü kopardığını kaydeden Denktaş, özellikle 4 yıl Maliye Bakanlığı yapmış bir kişinin önce 2013’ü bütçesiz geçirmeyi ve şikayet ettiği sonlandırma ücretlerine neden dokunmadığını açıklamasını istedi.

Denktaş, sonlandırma ücretlerine zaten el attıklarını ve bu konuda bazı çalışmalar başlattıklarına işaret ederek, bunun bugüne kadar vatandaşa neden daha ucuz telefon görüşmesi yapma olanağı sağlanmadığını sordu.

SANER

UBP Milletvekili Ersan Saner konuşmasında, kurumun 2013 bütçesinin, yasadaki bazı eksikliklerden dolayı geciktiğini söyledi.

Telefon ücretlerinin yüksekliğinin, vergilerden kaynaklandığını savunan Saner, GSM operatörlerinin devrinden kaynaklanan kayıpların büyüklüğünü inkar etmenin mümkün olmadığını belirtti.

SOYER

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Haberleşme Üst Kurumu oluştuktan sonra bir yapının oturtulmasının şart olduğunu söyledi. Soyer, oluşturulan ve oluşturulacak kurulların meclise sürekli rapor yollaması ve fonksiyonlarını yerine getirdiğini ortaya koyması gerektiğini kaydetti.

Soyer, hükümetler değiştiğinde muhalefete düşen ya da iktidara gelen partilerin karşı tarafı ve icraatlarını suçlayarak bir yere varmasının mümkün olmadığını belirtti.

GSM operatörlerinin devri tartışmalarına da değinen Soyer, konunun 2004 Annan Planı tartışmaları sırasında gündeme geldiğini ve kararın, AB uzmanlarına danışılarak alındığını söyledi.  “Sonlandırmadan ve roamingden ücret alınamaz”ın evrensel bir norm olduğuna işaret eden Soyer, bunun ciddi bir şekilde takip edilmesi gerektiğini kaydetti.

UBP Milletvekili Ersan Saner yeniden söz alarak, AB’nin gelir paylaşımına karşı olmadığını anımsatarak, özelleştirmenin AB ile 2008’de yapılan anlaşmada da öngörüldüğünü söyledi.

ANGOLEMLİ

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, kurumların sene başı gelmesi gereken bütçesinin yıl sonunda gelmesinin artık bir alışkanlık haline geldiğini savundu.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun personel yapısına da değinen Angolemli, kurumun uzman personelinin yetersiz kaldığını belirterek, sağlıklı çalışabilmesi için eksik personelin tamamlanması gerektiğini söyledi. Angolemli, bunun yapılmaması halinde kurumun sonunun, Rekabet Kurulu’ndan farklı olmayacağını kaydetti.

Altyapı sorunlarından dolayı teknik şirketlerin “istediği gibi at oynattığını” ileri süren Angolemli, kurumun alt yapı eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

ÇAKICI

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da konuşmasında, GSM operatörlerini devrederken, halka daha ucuz telefon görüşmesi sözü verildiğini ancak cep telefonu ücretlerinin azalacağına arttığını savundu.

Özerk olabilirken, olduğu gibi devrederek özelleştirme yapıldığını savunan Çakıcı, devletin haberleşmede etkisizleştirildiğini ve böylece yapılan hatanın bedelinin de, daha fazla vergi koyarak vatandaşa ödettirildiğini iddia etti.

Çakıcı, KTHY ve Ercan Havaalanı konusunda yaşananların da aynı olduğuna işaret ederek, vatandaşın bugün pahalı uçak bileti, havaalanında pahalı hizmet aldığını ve pahalı telefon görüşmesi yaptığını savundu.

Mehmet Çakıcı, bütçe yasa tasarısına oylarının ret olacağını söyledi.

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ise konuşmasında, bütçeye olumlu oy verecekleriyle ilgili eleştirilere değinerek, kendilerinin hazırladıkları bütçeye hayır demelerinin muhalefet anlayışlarıyla uyuşmadığını söyledi. Özgürgün, bu bütçeye olumlu oy vereceklerini ancak bu hükümetin getireceği diğer bütçelere olumlu oy vermeyeceklerini kaydetti.

Özgürgün, hükümetin olumlu bulacakları icraatlarını da destekleyeceklerini belirterek, UBP’nin muhalefet anlayışının, iddia edildiği gibi söz konusu kişilerin işten atılması ya da zamlara devam edilmesi halinde yeniden gözden geçirileceğini belirtti.

Elektrik zammına da değinen Özgürgün, elektrik zammının, muhalefetteyken söylediklerinin tam tersi davranarak, fiyatları yüzde 30 artıran hükümetin “yüz karası” olduğunu savundu. Özgürgün, kendileri iktidardayken farklı duruş sergileyen “yandaş sendikaların” zamlarla ilgili duruşunun da “yüz karası” olduğunu iddia etti.

Hüseyin Özgürgün, hükümetin Türkiye ile ilişkilerini takdirle izlediklerini kaydederek, Türkiye olmadan adada yaşam sürmenin mümkün olmadığı gerçeğini kabul etmek gerektiğini söyledi.

Özgürgün, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarının, projesi hazır olmasına rağmen yapılmamasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve projenin yapılmasını istedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.