1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Serdar Ortaç Davasında Flaş Gelişme!
Serdar Ortaç Davasında Flaş Gelişme!

Serdar Ortaç Davasında Flaş Gelişme!

Git bir yerde öl!

A+A-
Serdar Ortaç’a twitter üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Neslihan Başaran, "mahkumiyetine yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı" gerekçesiyle beraat etti.
 
İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına şikayetçi Serdar Ortaç katılmazken,  sanık Neslihan Başaran hazır bulundu. Serdar Ortaç’ın avukatı "Şikayetimiz devam ediyor" dedi.  Sanık Başaran’ın avukatı da mahkemeye ulaşan bilirkişi raporuna katıldıklarını belirterek, "Serdar Ortaç’tan şikayetçiyiz. Hakkında tazminat davası açacağız" dedi.
 
"ATILI SUÇ SABİT DEĞİL"
 
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Başaran’ın "sesli ve yazılı görüntülü bir ileti ile hakaret" suçunu işlediğine dair müştekinin soyut iddiaları dışında mahkemiyetine yeterli, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğini belirtti. Mahkeme, sanığın da atılı suçu kabul etmediği, bu nedenle sanığın üzerine atılı suçun sabit olmadığının anlaşıldığını belirterek atılı suçtan beraatine karar verdi.
 
"HESAP BANA AİT DEĞİL" 
 
Neslihan Başaran ilk duruşmada verdiği ifadesinde , "Şikayetçiyi tanımıyorum. Kendisi ile hiçbir irtibatım yoktur. Twitterda bir hesabım var ancak ara sıra kullanırım. Müştekiye hakaret edildiği iddia edilen twitter hesabında her ne kadar ismim geçiyorsa da hesap bana ait değildir. Sadece isim benzerliğidir. Kaldı ki ben dosyaya baktım. Bu twitter hesabında hesap sahibinin fotoğrafı var. Bu fotoğraf bana ait değildir. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum"ifadelerini kullanmıştı.
 
SANIĞIN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTİYORDU
 
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 28 Mart 2013 tarihinde şikayetçi Serdar Ortaç’ın müştekiye internet üzerinden hakaret edildiği gerekçesiyle şikayet dilekçesi verildiği belirtildi. Bunun üzerine twitter hesap sahibinin tespiti için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazıldığı, yazılan müzekkereye verilen cevapta, twitter kullanıcısının açık kimlik ve adresinin tespit edildiği belirtilen iddianamede, şüpheli Neslihan Başaran’ın alınan ifadesinde söz konusu mesajın kendisi tarafından yazılmadığını, suçu kabul etmediği kaydedildi. Şüpheli Başaran’ın ifadesine itibar edilmediği, şikayetçi Serdar Ortaç’ın uzlaşmak istemediği anlatılan iddianamede, şüpheli Başaran’ın sesli ve yazılı görüntülü bir ileti ile hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyordu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.