1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. SERDAR ORTAÇ'TAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
SERDAR ORTAÇ'TAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SERDAR ORTAÇ'TAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

'Ahmet Kaya'ya yapılanı onada yaptık..'

A+A-

Beyaz TV'de yayınlanan Fatma Korkutata'nın sunduğu Dinamit programında Ahmet Kaya yapılanlar konuşuldu.

Latif Şimşek ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın sunduğu programa Serdar Ortaç konuk oldu. 1999 yılındaki Magazin Gazetecileri Derneği gecesi "Kürtçe şarkı söyleyecem ve klip çekeceğim. Bu ülkede bunu yayınlayacak onurlu insanlar olduğunu biliyorum." sözleri üzerine Ahmet Kaya'ya linç kampanyası başladı. Kaya bu olaydan sonra ülkeyi terketmek zorunda kaldı ve 1.5 yıl sonra vefat etti. Bunun baş aktörlerinden olan Serdar Ortaç o geceye dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"KAVAKÇI'YA YAPILAN'I BİZ DE KAYA'YA YAPTIK"
Merve Kavakçı'ya yapılan protesto ile bizim Ahmet Kaya'ya yaptığımız protestoyla aynı. O gün meclis'te Merve Kavakçı'ya yapılan protestoyu gördüm aynıydı. Ben artık insanları ayırmak istemiyorum. Ben linç demiyorum. Protesto diyorum. Lincin anlamı bu değildir. O gecenin ana aktörü olarak o zamanlar 23 yaşında olan bir insan olarak bu olaylardan çok rahatsızım.

"HER ŞEY BİR ANDA GELİŞTİ"
Ahmet Kaya'ya bir antipatim yoktu. Olmam için de bir sebepte yoktu. Orada her şey bir anda gelişti. Benim orada Padişah şarkısının söylememin belli bir anlamı da yok. Orada ellerin derken ben Kürtleri kastetmedim. O dönem zaten Kürt çayı bile denmiyordu.

"BENİ KIŞKIRTTILAR"
O gece 3-5 kişilik bir grup 10. yıl marşına geçmem için beni kışkırttı. Ben o zaman Atatürk aşığıydım, fanatiğiydim. Şarkıda Atatürk geçirmemin sebebi de odur. Atatürk'ü peygamber gibi gördüğümüz bir dönemdi.
Ahmet Kaya keşke ölmeseydi. 16 yıldır hapsi isteniyordu kalbi dayanmadı. Ben o dönem çok mesaj attım hem Ahmet Kaya'ya hem de Gülten hanıma. Ama hep gönderilmedi diye mesaj geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.