1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SERDARLI’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ
SERDARLI’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

SERDARLI’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Serdarlı Sağlık Merkezi’nde kan bağışı etkinliği gerçekleştirdi.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, Serdarlı Sağlık Derneği ve Gönendere Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle, dün Serdarlı Sağlık Merkezi’nde kan bağışı etkinliği gerçekleştirdi. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, kan bağışı etkinliğinde Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu de hazır bulundu. Kan bağışı etkinliğinde basına açıklama yapan Bakan Gülle, bir süre önce başta Thalassaemia hastaları olmak üzere sağlık alanında kullanılmak üzere ,‘Kan bağışına acil ihtiyaç var” çağrısında bulunduklarını anımsatarak, kamuoyunun bu çağrıyı olumlu karşıladığı ve ardı ardına kan bağışı etkinliklerinin hayat geçirildiğini söyledi. 

“KAN BAĞIŞINDA DEVAMLILIK ŞART…” 
Gülle, “Kan bağışı kampanyaları gayet iyi devam ediyor ancak bunun devamlılığını sağlamak lazımdır. Bu anlamda toplumsal duyarlılığın artırılmasına yönelik projeleri hayata geçirmemiz gerekir. Sivil toplum örgütleriyle birlikte kan verme olayının sürekliliği ve motivasyonun artırılmasına yönelik çalışmalar yapacağız” dedi. 

“KAN BAĞIŞI ÇAĞDAŞ TOPLUM OLMANIN ÖNEMLİ BİR GÖSTERGESİ…” 
Kan ihtiyacının çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Gülle, kan bağışının kardeşliğin, dayanışmanın ve çağdaş toplum olmanın önemli bir göstergesi olduğunun altını çizerek, kan verebilecek durumda olan insanların 6 aylık periyotlarla yılda 2 defa kan vermelerinin yararına değindi. 

KATKIDA BULUNAN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE TEŞEKKÜR 
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik acil çağrıya, bugüne kadar katkı veren tüm sivil toplum örgütlerine ve bugünkü bağış etkinliğine katkı sağlayan Serdarlı Sağlık Derneği ve Gönendere Kültür ve Sanat Derneği’ne teşekkür etti. 

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE BİR BAŞKA GÜZEL” 
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’den sonra kısa bir konuşma yapan Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu da, sivil toplum örgütleriyle birlikte yapılan etkinliklerin bir başka güzel ve anlamlı olduğunu söyledi. Serdarlı Belediyesi’nin elden geldiğince böylesi etkinliklere destek vermeye hazır olduğunu dile getiren Kerimoğlu, bakanlığa ve iki derneğe teşekkür etti. 

STARKIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.