1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SERDAROĞLU: 'SAĞLIK YASASI ÇIKMALI'
SERDAROĞLU: 'SAĞLIK YASASI ÇIKMALI'

SERDAROĞLU: 'SAĞLIK YASASI ÇIKMALI'

Serdaroğlu, mecliste çok sayıda doktor milletvekili bulunduğu halde Sağlık Yasası’nın çıkarılmadığını söyledi.

A+A-

SERDAROĞLU: “BU KADAR ÇOK DOKTORUN OLDUĞU MECLİS’TEN SAĞLIK YASASI ÇIKMALI”

Daha sonra söz alan DP-UG Girne Milletvekili Esat Ergün Serdaroğlu, mecliste çok sayıda doktor milletvekili bulunduğu halde Sağlık Yasası’nın çıkarılmadığını söyledi.

“Eğer bu yasaları çıkaramazsak biz suçluyuz” diyen Serdaroğlu, Genel Sağlık Sigortası, Döner Sermaye ve Özel Sağlık konularında yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini anlattı.

Serdaroğlu, halkın doktor milletvekillerinden iyi bir sağlık sistemi kurulması için büyük beklentisi olduğunu ifade ederek, kendisinin de ümitli olduğunu kaydetti.

Çevrenin kirliliğine de değinen Ergün Serdaroğlu, kanser vakalarına karşı gıda güvenliği birimi oluşturulmasının şart olduğunu söyledi. Tarladan markete tüm ürünlerin bilimsel şekilde korunması için Sağlık Bakanlığı’nın düzenlemeler yapması gerektiğini ifade eden Serdaroğlu, Gıda Yasası’nın da bir an önce çıkarılmasını istedi.

Serdaroğlu, elektrik santralarının çıkardığı dumanlarla halkı zehirlediğini; Türkiye’den gelen bir uzmanın santral için “bir saat bile çalışmamalı” dediğini bildirdi.

DP-UG Milletvekili Serdaroğlu, Meclis’teki 17 doktor milletvekilinin halka “işte sizin için bu yasayı çıkardık” diyebilmesi için sağlıkla ilgili yasaları yürürlüğe koymasının şart olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.