1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SERDAROĞLU'NA YARGI YOLU MU?
SERDAROĞLU'NA YARGI YOLU MU?

SERDAROĞLU'NA YARGI YOLU MU?

Dosya 1 YILDIR Başsavcılıkta…

A+A-

UBP’de ‘liste dışı’ kalarak, 7 Ocak’taki seçimde milletvekili olamayacağı kesinleşen Ergün Serdaroğlu’na yargılama yolu açıldı.

Ayşe GÜLER

7 Ocak’taki erken seçimde yarışacak olan UBP milletvekili adayları belirlendi, liste dışında kalan Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu’na YARGI YOLU açıldı.

Milletvekili olamayacağı kesinleşen Serdaroğlu’nun DOKUNULMAZLIĞININ 7 Ocak itibariyle kalkacak.

Böylelilikle yargılama süreci tamamlansa da ‘istinaf’ süreci devam eden Girne’deki ‘hamileliği yasa dışı sonlandırma’ davasında ‘tanıklara müdahale ettiği’ gerekçesiyle Serdaroğlu aleyhinde açılan soruşturma da yeniden canlanacak.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Serdaroğlu’nun aleyhindeki dosya, DOKUNULMAZLIĞI nedeniyle ileriye götürülememişti.

Hamileliği yasa dışı sonlandırma davasında yargılanan Serdaroğlu’nun eşi Rasiha Serdaroğlu, 4 yıl hapse mahkum olmuştu.

Dosya 1 YILDIR Başsavcılıkta…

Polis tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Serdaroğlu aleyhindeki dosya görüş için Başsavcılığa gönderilmişti.

Dosyanın 24 Kasım 2016’dan beridir, neredeyse 1 yıldır Başsavcılıkta bekletildiği de öğrenildi.

Soruşturma açılmıştı

Hatırlanacağı üzere ‘hamileliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili olarak geçtiğimiz yıl Temmuz ayı içerisinde davanın ön tahkikat duruşmaları aşamasında, tanık olarak dinlenen temizlik görevlisi Ş.Ş, Serdaroğlu’nun mahkemeye çıkmadan yaklaşık 15 gün önce çalıştığı otelde, müdürlerin lobisinde kendisini ziyarete geldiğini belirtmişti.

Başsavcılık tarafından, tanıklara müdahale etmeye çalıştığı gerekçesiyle Ergün Serdaroğlu hakkında soruşturma açılmıştı.

Serdaroğlu, iddiaları kabul etmemişti…

Söz konusu dönemde konuşan Serdaroğlu, hakkındaki iddiaları kabul etmemişti.

Serdaroğlu, suçlamaları reddetmiş, yasa dışı kürtaj davasıyla ilgili tanıklara herhangi bir müdahalede bulunmadığını açıklamıştı.

Hakkında açılan soruşturmanın ne aşamada olduğuna dair kendisinin bilgisi olmadığını belirten Serdaroğlu, “soruşturmayla ilgili ifade vermedim” diye konuşmuştu.

Soruşturmaya ilgili polisin kendisinden ifade almaya gittiğini ancak ifade vermeyi kabul etmediğini de aktaran Serdaroğlu, dosyanın hazır olunduğunu ancak kendisine herhangi bir bilgi verilmediğini de kaydetmişti.

ANAYASA NEYE İŞARET EDİYOR?

Meclis kararı olmadan tutuklanamaz, yargılanamaz

Anayasa’nın 84. maddesinde yer alan ‘Yasama Dokunulmazlığı’ milletvekilleriyle ilgili yargılanma sürecine de açıkça değiniyor.

Buna göre; seçimden önce veya sonra suç işlediği ileri sürülen milletvekili, Cumhuriyet Meclisi’nin kararı olmadıkça tutuklanıp, yargılanamayacağına işaret ediliyor.

Ölüm veya beş yıl veya daha çok hapis cezasını gerektiren suçüstü durumu, bu kuralın dışında tutulduğu dile getiriliyor. Ancak, yetkili kişi, durumu derhal Cumhuriyet Meclisi’ne bildirmek zorunda olduğu kaydediliyor.

Seçimden önce veya sonra milletvekili hakkında verilmiş cezanın yerine getirilmesi, dönem sonuna bırakıldığı, milletvekilliği süresince zamanaşımı işlemeyeceği de söyleniyor.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.