1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SERTİFİKALARI VERİLDİ
SERTİFİKALARI VERİLDİ

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Sağlık Bakanlığı’nın, Türkiye Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 112 Acil Müdahale Ambulans Ağı’nda çalışan hemşire,

A+A-

Sağlık Bakanlığı’nın, Türkiye Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 112 Acil Müdahale Ambulans Ağı’nda çalışan hemşire, Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ve Paramediklere yönelik gerçekleştirdiği “Acil Müdahale Temel Eğitimi” kursunun ilk etabına katılanların sertifikaları verildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, sertifika töreni, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Thalassaemia Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle törende yaptığı konuşmada, sağlıkta sürekli eğitimin önemli olduğunu vurguladı.

Törende, Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müdürü Yeşim Kubilay ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert de hazır bulundu.

“GÜÇLÜ VE ETKİN”

Gülle konuşmasında, eğitime katılanların mesleki anlamda daha güçlü ve etkin bir pozisyonda olacaklarını kaydederek, “Sizler, yaptığınız işle guru duyan, yaptığınız işte faydalılığınızdan ve etkililiğinizden onur duyan bir noktaya gelmeniz lazım. Ancak bunu duyduğunuz, bunu hissettiğiniz zaman gerçek anlamda sağlık hizmetlerinin verilmesinde iyi bir sonuç yakalamış olunacak” dedi.

Eğitimler, toplam 4 haftalık süreyi kapsayacak, iki etap şeklide planlanan kurslarda, ilk üç hafta hemşire, paramedik ve acil tıp teknisyenleri eğitim görecek.

Son hafta yapılacak eğitim ise, eğitmenler grubu olarak oluşturulacak gruba yönelik yapılacak. Bu gruptaki hemşireler yeniden eğitim görerek kendini geliştirecek ve eğitim verebilecek pozisyona gelecek.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.