1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SERTLEŞME SORUNUNU BİTİREN İLAÇ...
SERTLEŞME SORUNUNU BİTİREN İLAÇ...

SERTLEŞME SORUNUNU BİTİREN İLAÇ...

SERTLEŞME SORUNUNU BİTİREN İLAÇ...

A+A-

Çin'de erkeklerde sertleşme sorununu ortadan kaldıran ve kamuoyunda 'mavi hap' olarak bilinen ilacın patent süresi 2013 yılının sonunda dolmuştu. Uzmanlara göre ülkede söz konusu ilacın satışlarının patlaması bekleniyor.

Mavi hapın Çin topraklarında patent süresi dolmuştu. İlacın patent süresi yenilenmedi. Uzmanlara göre bu durum fiyatların düşmesine neden olacak. Penis sertleşmesinde kullanılan ilaçların (ED) ilaç sektöründe oldukça kârlı ürünler arasında yer aldığı belirtiliyor. Citigroup’un yayımladığı rapora göre 2018 yılına kadar Çin’de 810 milyon dolarlık söz konusu sertleşme ilacının satılması bekleniyor. Pfizer’ın bir ürünü olan 'mavi hapın' pazar payı sertleşme ilaçları arasında yüzde 40-45’e dayanıyor.  Sadece 2013 yılında Pfizer 1 milyar 880 milyon dolarlık 'mavi hap' satışı yaptı. Patentin düşmesi, ilaç fiyatlarının tablet başına 15 dolardan 1,5 dolara kadar inmesine yol açabilir.

ABD'DE DEVAM EDECEK

Pfizer'in Amerika Birleşik Devletleri'ndeki patenti 10 yıl daha devam edecek, ancak kuruluş İngiltere'de kendi jenerik ilaç versiyonunu üretmeye hazırlanıyor.

cnbc-e

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.