1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SERTOĞLU: “2014’ÜN SONUNA KADAR BU İŞİN ÇÖZÜLECEĞİNDEN EMİNİM”
SERTOĞLU: “2014’ÜN SONUNA KADAR BU İŞİN ÇÖZÜLECEĞİNDEN EMİNİM”

SERTOĞLU: “2014’ÜN SONUNA KADAR BU İŞİN ÇÖZÜLECEĞİNDEN EMİNİM”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren “Kıbrıs Futbol Federasyonu” ile yılsonuna kadar bir antlaşmaya varacaklarına inandığını söyledi.

A+A-

SERTOĞLU: “2014’ÜN SONUNA KADAR BU İŞİN ÇÖZÜLECEĞİNDEN EMİNİM”

CHAMPAGNE: “FUTBOL HER TÜR SİYASİ KRİZE RAĞMEN KAZANAN TARAF OLMALIDIR”

 Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren “Kıbrıs Futbol Federasyonu” ile yılsonuna kadar bir antlaşmaya varacaklarına inandığını söyledi.

Sertoğlu, yıl sonuna kadar bir antlaşmaya varılamadığı takdirde görüşmelerin de uzatılmayacağını vurguladı.

KTFF Başkanı Sertoğlu ile Başarı Ödülleri Gecesine katılmak üzere adada bulunan KTFF Danışmanı FIFA Başkan Adayı Jerome Champagne, KTFF Ahmet Sami Topcan Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Bir antlaşmaya varma sürecinin zor bir süreç olduğunu ancak kaydedilen ilerlemenin her iki tarafın iyi niyet taşımasından kaynaklandığını kaydeden Sertoğlu, “Benim ile Kop Başkanı’nın kötü açıklaması olmadı hep iyimser davrandık, bu gün ilerliyorsak da bundandır” dedi.

İki taraf arasındaki güvenin artırılması gerektiğini dile getiren Sertoğlu, her iki federasyonun güvenin artması amacıyla birbirlerinin etkinliklerine konuk olarak katılma kararı aldıklarını ifade etti.

Sertoğlu, Soma’daki faciadan dolayı iptal edilen KTFF 2013-2014 Başarı Ödülleri Gecesine KOP Başkanının bir heyetle katılmasının planlandığını belirtti.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gençlerin birbirleriyle daha çok temas etmesi ve birbirine daha çok güvenmesi gerektiğini kaydeden Sertoğlu, Dumlupınar Spor Kulübü’nün gençlerinin Güney Kıbrıs’ta bir turnuvaya katılmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

İki federasyon arasında bir antlaşmaya varılacağına olan inancının yüzde ellilerden yüzde yetmişlere çıktığını ifade eden Sertoğlu, 21 Haziranda yapılacak KTFF Genel Kurulunda KTFF ile KOP arasında yaşanan tıkanıklıkların Kulüp yetkilileri ile tartışılacağını belirtti.

“2014’ün sonuna kadar bu işin çözüleceğinden eminim” diyen Sertoğlu, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulma çabalarında da ciddi gelişmeler yaşandığını ancak Kıbrıs sorununa çözümü bekleyemeyeceklerini de ifade etti.

Basında “KOP ve KTFF yetkililerinin görüşmeleri yavaşlattığı” yöndeki yorumlara da değinen Sertoğlu, hiçbir günün süreçle ilgili boş geçmediğini belirtti.

Görüşmelerde tartışılan detaylarla ilgili bilgi verilmemesinin nedeninin sorulması üzerinde Sertoğlu, “Detaylara girersek bu sürecin başarıya ulaşacağına inancım sıfıra düşer…  yapacağımız antlaşmayı beğenmeyecek olanlar azınlıkta olsa bile bunu provoke edip kötü sonuçlanması için elinden gelen her şeyi yapacak. Bu kişilere neden bu fırsatı verelim” dedi.

Bazı siyasilerin oy uğruna süreci desteklemeyen bazı kesimlere çanak tuttuğunu iddia eden Sertoğlu, “Kulüpler tükendi. Bu işi kesinlikle çözeceğiz. Süreci zora sokabilecek kesimlere de bu fırsatı vermemek adına bu karalama bir müddet daha devam edecek” dedi.

Sertoğlu, basına, süreçte destek olduğu için teşekkür etti.

Sertoğlu “Yapılmak istenen gençlerin dünya ile kucaklaşmasıdır” dedi.

Yaptığı basın toplantısının süreçle ilgili son basın toplantısı olacağını kaydeden Sertoğlu, “2014’e kadar çözülmesi gerekir. Çözülmeyecekse de zaten ki çok düşük bir ihtimaldir uzatmanın anlamı yok. 2014’ün sonu artık son nokta olması lazım. Böyle bir prensip kararımız var” dedi.

CHAMPAGNE

Jerome Champagne ise süreçte en önemli noktanın iki taraf arasındaki güveni geliştirmek olduğunu söyledi bunun da belge imzalamakla başarılamayacağını söyledi.

Konunun Brezilya’da yapılacak FIFA kongresinde de ele alınacağını kaydeden Champagne, bu toplantıda FIFA’ya üye 209 federasyonun süreçte yaşanan gelişmeler hakkında bilgilendirileceğini ifade etti.

Champagne, “Kıbrıs’taki futbol tartışmaların odak noktası olacağından eminim” dedi. 

Sürecin detaylarının basına sızdırılmasının tehlikeli olacağını kaydeden Champagne, “Güven ve dostlukla her sonuna çözüm bulabiliriz. Basına sızdırılması her şeyi dinamitleyebilir” diye konuştu.

İsrail ve Filistin, Kosova ve Kıbrıs’ta futbolun siyasetin kurbanı olduğunu kaydeden Champagne, “Futbol her tür siyasi krize rağmen kazanan taraf olmalıdır” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.