1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SERTOĞLU: “HEMEN KARAR VERİLMEYECEK”
SERTOĞLU: “HEMEN KARAR VERİLMEYECEK”

SERTOĞLU: “HEMEN KARAR VERİLMEYECEK”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, 5 Kasım’da Zürih’te gerçekleştirilecek zirvede, gençlik ve ülke adına en hayırlı metni çıkarmak için mücadele vereceklerini ifade etti.

A+A-

SERTOĞLU: “ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI METİN ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN MÜCADELE  EDECEĞİZ... ÇOK OLUMSUZ BİRŞEY BEKLEMİYORUM”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı (KTFF) Hasan Sertoğlu, 5 Kasım’da Zürih’te gerçekleştirilecek  zirvede,  gençlik ve ülke adına en hayırlı metni çıkarmak için mücadele vereceklerini ifade etti.

Hasan Sertoğlu, KTFF’de basın toplantısı yaparak  UEFA ve FIFA yetkilileri ile KTFF ve Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren “Kıbrıs Futbol Federasyonu” (KOP) başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek  toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“KAMUOYU SÜRECİ DESTEKLİYOR”

Basın toplantısının başında  söz alan Salih Egemen  5 Kasım görüşmeleriyle ilgili olarak yapılan anketin sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, ülke genelinde 1002 kişiyle yapılan ankette  yüzde 81’in üzerinde görüşmelere destek çıktı.

SERTOĞLU BASINDA ÇIKAN METNE TEPKİ GÖSTERDİ

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, süreçle ilgili basında bir çok “yalan veya yanlış” haber yapıldığını vurgulayarak, toplantıyı da bu nedenle düzenlediğini, görüşmenin içeriğiyle  ilgili detaylara girmeyeceğini ifade etti.

“Bizim ağzımızdan çıkmayan hiçbir şeye inanmayın” diyen Sertoğlu,  basında ele geçirildiği iddiasıyla yer alan metnin 2008 yılına ait olan, süreç tamamlanamadığı için müzakere dahi edilemeyen taslak metin olduğunu söyledi.

42 kulübün yüzde yüz kendilerine destek verdiğini kaydeden Sertoğlu,  dünya şartlarının değiştiğini ve ülke olarak değişen şartlara ayak uydurmak gerektiğini belirtti.

Sertoğlu, “Değişen dünyada yerimizi almazsak bir kaç yıl sonra yok olup gideceğiz, ne gençlik ne de spor kalacak” diye konuştu.

“HEMEN KARAR VERİLMEYECEK”

Zürih’te ortaya çıkacak ortak metinle ilgili olarak hemen karar vermeyeceklerini vurgulayan Sertoğlu, metnin kamuoyunda tartışılacağını ve  KTFF Genel Kurulu’nda kulüplerin katılımıyla karar verileceğini söyledi.

Görüşmelerle ilgili olarak peşin hükümlü olmanın yanlış olduğunu vurgulayan Sertoğlu, süreci yaşayarak göreceklerini, belki ortaya çıkan metni kendisinin de beğenmeyebileceğini dile getirdi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Sertoğlu,  toplantıya  hazır bir şekilde gideceklerini, görüşmelerin 1-2 gün süreceğini, toplantıdan çok olumsuz bir sonuç beklemediklerini ifade etti.

Sertoğlu, “KOP’un Kuzey Kıbrıs’ta yayılmasına onay veriyor musunuz?” şeklindeki bir soruya karşılık olarak da  “KKTC’nin hükümdarı biziz, kimse değil” diyerek yanıt verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.